Okostelefon fórum | Samsung Galaxy S3 | HTC One X | Apple iPhone iPad

Windows Mobile => HTC => HTC Diamond 2 => A témát indította: thebiker - 2009, 05 24, 21:46:40

Cím: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 24, 21:46:40
Az alap cikke itt található:

http://pdafanclub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=135:mukodo-tmc-htc-touch-diamond-2-n&catid=4:htc&Itemid=3 (http://pdafanclub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=135:mukodo-tmc-htc-touch-diamond-2-n&catid=4:htc&Itemid=3)

Minden észrevételt ide!! :)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: danielvonjeee - 2009, 05 25, 07:15:22
 Akkor most egyre gondoltunk! :taps:
Szóval Alpha3 verziót telepítettem,lehet a Beta3 is mukodik nem probáltam!Sikerult aktívvá tenni a hypergps progival a com9-esen,utána iGO- keresés megtalálta a Royaltek-vevot,majd frekvencia keresés-eddig jutottam mivel nincs TMC adás a kozelben!Kíváncsi leszek,ha valakinek sikerul mennyire használható!
 A youtubon is van valahol egy video a beuzemelésrol!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 25, 07:49:30
You are not allowed to view links. Register or Login
Akkor most egyre gondoltunk! :taps:
Szóval Alpha3 verziót telepítettem,lehet a Beta3 is mukodik nem probáltam!Sikerult aktívvá tenni a hypergps progival a com9-esen,utána iGO- keresés megtalálta a Royaltek-vevot,majd frekvencia keresés-eddig jutottam mivel nincs TMC adás a kozelben!Kíváncsi leszek,ha valakinek sikerul mennyire használható!
 A youtubon is van valahol egy video a beuzemelésrol!

Linkeld ide kérlek és beleteszem a cikkbe! :)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: danielvonjeee - 2009, 05 25, 13:15:15
You are not allowed to view links. Register or Login
Linkeld ide kérlek és beleteszem a cikkbe! :)
óhajos számomra parancs! :ima:
 http://www.wmmania.cz/content.php?id=1204 (http://www.wmmania.cz/content.php?id=1204)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 25, 13:17:49
You are not allowed to view links. Register or Login
óhajos számomra parancs! :ima:
 http://www.wmmania.cz/content.php?id=1204 (http://www.wmmania.cz/content.php?id=1204)

Ööö izé. ..... most csak én nem találom a youtube-os linket??? :)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: danielvonjeee - 2009, 05 25, 13:21:54
You are not allowed to view links. Register or Login
Ööö izé. ..... most csak én nem találom a youtube-os linket??? :)
http://www.youtube.com/watch?v=KSdqU_jQYME (http://www.youtube.com/watch?v=KSdqU_jQYME)

Igaz ez a HD ,de ugyan az a menet!

Bocsesz,az elozo is jó lehet valamire!?!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 25, 14:02:25
ÉS IGEN !!!!!! Képek a cikkben!  :taps: :ok:

Én kivettel a save/syste.ini-ből a TMC-s részt és a a sys.txt-ban ezt átírtam:

saved_config_available=1  helyett 0

Azaz kézzel kell megadni a paramétereket.

A TMC vevő típusa Royaltek
port: 9
Átvitel 38500

Így már megy :)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: pintair - 2009, 05 25, 18:21:37
Hali!
A cikkben a két program amit fel kell telepíteni egy és ugyan az!!!
Kérlek ha van rá mód javítsd.

Javítottam! Köszi!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 27, 11:20:11
Nekem Dia-val nem akar működni :( Nem talál TMC vevőt. Kipróbáltam azt is amit thebiker írt, de úgy sem megy. Ráadásul a TMC gomb is hiányzik a műholdra kattintva, előjövő menüből.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 27, 13:06:29
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem Dia-val nem akar működni :( Nem talál TMC vevőt. Kipróbáltam azt is amit thebiker írt, de úgy sem megy. Ráadásul a TMC gomb is hiányzik a műholdra kattintva, előjövő menüből.

Melyik igo8 verziót használod?
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 27, 19:10:50
8.3.2.64873
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: danielvonjeee - 2009, 05 27, 20:16:59
You are not allowed to view links. Register or Login
8.3.2.64873
én a 8.3.2.83157-et használom,fut rajta simán!Viszont azt az Alpha3 verziót kellett feltennem,amit a cseh oldalról húztam le!(link feljebb)
 A sima filevel nem mukodott!A sima hypertmc file csak 28kb a beemer féle alpha3 75!!Ezzel elsore beindult!!!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 27, 20:49:39
A .txt-t melyikkel módosítottad? Mert a cseh oldalon kicsit bővebb a kiegészítés.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 27, 21:06:18
You are not allowed to view links. Register or Login
A .txt-t melyikkel módosítottad? Mert a cseh oldalon kicsit bővebb a kiegészítés.

[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="9"
saved_last_tuning_mode="0"
saved_last_frequency="1048"

Ennyit kell beírni, de nekem az első sorban 0 van !!!! Csak így volt tmc jel!!!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 27, 21:15:10
Az 1048 az a TMC-s rádióadó frekije? Akkor azt nem kell átírni a Petőfire? Ráadásul a csehek a Save könyvtárban a system.ini lett átírva, a cikk pedig a sys.ini-t írja át közvetlenül az Igo8 könyvtárban.  :shock: És hol kellene megjelennie a dugóadatoknak? Bocsi a szerencsétlenkedésért.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 27, 21:31:21
Átírtam az 1048-at 1037-re, majd a system.ini-be is bemásoltam a szövegrészt. Az IGO megtalálja végre a TMC vevőt, de nem észlel TMC jelet. Lehet, hogy itt délen nem nyomnak hozzá az MR2-n.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 27, 22:02:34
You are not allowed to view links. Register or Login
Átírtam az 1048-at 1037-re, majd a system.ini-be is bemásoltam a szövegrészt. Az IGO megtalálja végre a TMC vevőt, de nem észlel TMC jelet. Lehet, hogy itt délen nem nyomnak hozzá az MR2-n.

Bp-en 94.8!!! Azaza MR2 Petőfi :)

A system .ini-ből töröld a tmc-re vonatkozó részt
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 27, 22:07:01
Nekem a pösti freki nem jóu. 200km-rel délebbre vagyok. Ha arra járok, lesz éles teszt, addig pedig nyugtat a tudat, hogy elvileg működik.  :ok:
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 27, 22:48:13
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem a pösti freki nem jóu. 200km-rel délebbre vagyok. Ha arra járok, lesz éles teszt, addig pedig nyugtat a tudat, hogy elvileg működik.  :ok:

Itt nézz körül!!!

http://www.mr2.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1136&Itemid=1 (http://www.mr2.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1136&Itemid=1)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 28, 09:17:02
Ezzel a részével nem volt gondom, mert tudom hova kell állítani. Meg is szólalt az MR2 a hangszórón, de akkor is azt írta, hogy nincs TMC jel. Lehet, hogy az IGO ezzel a verziójával van a gond.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 28, 09:25:28
You are not allowed to view links. Register or Login
Ezzel a részével nem volt gondom, mert tudom hova kell állítani. Meg is szólalt az MR2 a hangszórón, de akkor is azt írta, hogy nincs TMC jel. Lehet, hogy az IGO ezzel a verziójával van a gond.

Tedd 0-ra amit mondtam és kézzel állítsd be a TMC vevőt.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: danielvonjeee - 2009, 05 28, 17:12:44
 Azért leírom mit csináltam,vagy mit nem!
 Fogtam a cseh oldalról a 2 filet ,rámásoltam SD-re,felinstalláltam oket,majd elindítottam a hyperTMC progit bedugtam a fulest!Com9-en  bekapcsoltam a TMC(active-lett),utána iGO8(fent említett verzió),beállításokban bekapcsoltam a TMC vevot,adtam automata keresést megtalálta Petofin(93,1-Gyor korzete),vissza a térképre és ennyi,nem írtam át semmilyen ini filet sem!
 Ez volt 5 perce a helyzet!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 28, 18:13:47
You are not allowed to view links. Register or Login
Azért leírom mit csináltam,vagy mit nem!
 Fogtam a cseh oldalról a 2 filet ,rámásoltam SD-re,felinstalláltam oket,majd elindítottam a hyperTMC progit bedugtam a fulest!Com9-en  bekapcsoltam a TMC(active-lett),utána iGO8(fent említett verzió),beállításokban bekapcsoltam a TMC vevot,adtam automata keresést megtalálta Petofin(93,1-Gyor korzete),vissza a térképre és ennyi,nem írtam át semmilyen ini filet sem!
 Ez volt 5 perce a helyzet!

Ez jól néz ki :)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 28, 22:21:38
Az IGO8 megtalálja a TMC vevőt, de hiába kerestem ki manuálísan, vagy automatán az MR2-t, kiírta, hogy nincs TMC jel. Vmiért itt (103,7) nem ad az MR2 TMC információt. Vagy tényleg a navi verzió a gáz.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 05 28, 22:25:24
You are not allowed to view links. Register or Login
Az IGO8 megtalálja a TMC vevőt, de hiába kerestem ki manuálísan, vagy automatán az MR2-t, kiírta, hogy nincs TMC jel. Vmiért itt (103,7) nem ad az MR2 TMC információt. Vagy tényleg a navi verzió a gáz.

Átírtad a 1-et 0-ra az első sorban? És töröld ki a save/sytem.ini-ből a temc soorokat.

Ezt követően állítsd be kézzel a tmc típusát és a portot. Így már nekem is jó lett!
Ja és dugd be a fülest is!!!! :) :)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: korimv6 - 2009, 05 28, 23:52:12
Mindent megcsináltam, már, amit írtál. Be is állítottam manuálisan a tmc típusát és a portot. Meg is szólalt a petőfi műsora, és kiírta, hogy TMC vevő csatlakoztatva  (nem pontosan ezt, de ez a lényeg). Ezután visszaugrott oda, ahol be lehet pipálni az automata adókeresést. Itt az MR2 frekije volt kiírva, alatta egy ablakban pedig az, hogy nincs tmc jel. Utána bepipáltam az aut.keresést, de nem talált olyan adót, ahol lenne tmc jel.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 06 02, 13:30:03
Beta4 elérhető!!!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: danielvonjeee - 2009, 06 02, 14:34:57
You are not allowed to view links. Register or Login
Beta4 elérhető!!!
Na végre valaki,megmozdult:-))))Remélem ez segít korimv6-nak!Biker,nincs más valami csemege(Divx turbo ;)),túl jól mukszik minden!Ja még nincs fent skypom,akkor megyek és rágyúrok a dologra!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 06 02, 14:38:41
You are not allowed to view links. Register or Login
Na végre valaki,megmozdult:-))))Remélem ez segít korimv6-nak!Biker,nincs más valami csemege(Divx turbo ;)),túl jól mukszik minden!Ja még nincs fent skypom,akkor megyek és rágyúrok a dologra!

Vihar előtti! 1-2 napon belül itt a Hard Spl és akkor elindul a romgyártás is!!! :)
A rádióban már reklámozzák a TD2-t! Hamarosan megjelenik a szolgáltatóknál is. Remélem ez egy kicsit felpörgeti a dolgot.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: patience - 2009, 06 02, 14:51:16
You are not allowed to view links. Register or Login
Na végre valaki,megmozdult:-))))Remélem ez segít korimv6-nak!Biker,nincs más valami csemege(Divx turbo ;)),túl jól mukszik minden!Ja még nincs fent skypom,akkor megyek és rágyúrok a dologra!
A skype hangja hol jön ki? Ahol telefonálsz vagy az oldalán a hangszórón?
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: puntocsento - 2009, 06 07, 19:57:35
sziasztok. nekem is sikerűlt a "sima" diamondra felrakni a progit. (igaz csak a cseh) működött nekem. az igo verzió: IGO 8   8.3.2.91972  az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet beállítani, hogy ne szóljon a rádió műsora, mert eléggé zavar navigálás közbe hogy szól a diamondból közbe a rádió adás. a másik meg hogy lehet mególdani, hogy az autóba tölsem USB-n keresztűl a diamondot, közben meg vegye a TMC jelét is. (mert ugye csak a fülessel szól a rádió).   :oops:
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: thebiker - 2009, 06 09, 19:54:04
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok. nekem is sikerűlt a "sima" diamondra felrakni a progit. (igaz csak a cseh) működött nekem. az igo verzió: IGO 8   8.3.2.91972  az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet beállítani, hogy ne szóljon a rádió műsora, mert eléggé zavar navigálás közbe hogy szól a diamondból közbe a rádió adás. a másik meg hogy lehet mególdani, hogy az autóba tölsem USB-n keresztűl a diamondot, közben meg vegye a TMC jelét is. (mert ugye csak a fülessel szól a rádió).   :oops:

Ezt a rádiós dolgot nem értem. Elvileg nem kellene szólni. A töltésre sajnos nemkem sincs megoldásom!
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: taky1974 - 2009, 06 11, 20:00:32
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok. nekem is sikerűlt a "sima" diamondra felrakni a progit. (igaz csak a cseh) működött nekem. az igo verzió: IGO 8   8.3.2.91972  az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet beállítani, hogy ne szóljon a rádió műsora, mert eléggé zavar navigálás közbe hogy szól a diamondból közbe a rádió adás. a másik meg hogy lehet mególdani, hogy az autóba tölsem USB-n keresztűl a diamondot, közben meg vegye a TMC jelét is. (mert ugye csak a fülessel szól a rádió).   :oops:

Én ma kaptam meg a cumot, és egyből megvettem ezt:
http://www.speedshop.hu/main.php?page=termek&iid=16915&mitkeres=&kategoria=&sort=nev&orient=&kovetkezo=&holkeres=&elotag= (http://www.speedshop.hu/main.php?page=termek&iid=16915&mitkeres=&kategoria=&sort=nev&orient=&kovetkezo=&holkeres=&elotag=)
Teljesen jól műxik...
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: taky1974 - 2009, 06 13, 19:03:22
Nos egy nagyszerű dolog!
Ha megvásároljátok ezt:
http://www.speedshop.hu/main.php?page=termek&iid=16915&mitkeres=&kategoria=&sort=nev&orient=&kovetkezo=&holkeres=&elotag= (http://www.speedshop.hu/main.php?page=termek&iid=16915&mitkeres=&kategoria=&sort=nev&orient=&kovetkezo=&holkeres=&elotag=)
(és esküszöm, hogy nem kapok utána jutalékot)majd bedugjátok a Diamond2-be, akkor nem is kell antenna gyanánt bedugni a headset-et, mert így is veszi az adást. Csak a töltőnek kell bedugva lenni, ha akarjátok.
Mondanám, hogy az én ötletem, de sajna nem. A forrás:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=3931366&postcount=1021 (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=3931366&postcount=1021)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: csbeta - 2009, 09 05, 08:57:38
Sziasztok!

Nekem saved_config_available 1-el és 0-val is megy HTC Diamondon. 94.8-on kiírja, hogy TMC elérhető.
DE amikor listáznám a közlekedési esményeket, akkor <Nincs közlekedési esemény> :(
Vagy hirtelen minden lezárás megyzűnt?  :)
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: kovalaci - 2009, 10 14, 19:46:48
Sziasztok!
Az xda-n fenn van a béta8. Működik az automata állomáskeresés is. Egy bajom van vele, ha kilépek, nem működik a rádió, csak ha kilépek az IGO-ból és külön inaktiválom a HGPS-t. A HGPS Switch progi erre lenne jó, egyszer működött is, de soha többet.
Az Inforádió alatt is van TMC.
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: ptomaszka - 2011, 05 13, 21:43:05
Sziasztok !

Nekem nem jön a tmc jel az igonak ezt a verzióját használom : 8.3.4.142975
A 2 fájlt letöltöttem telepítettem , elindítom de nem üzemel.
segítene valaki, köszi
Cím: Re: Működő TMC HTC Diamond 2-n
Írta: JohnDoeHun - 2011, 08 27, 11:25:26
Sziasztok. Tudom hogy egy kicsit rossz helyre írok de talán tudtok segíteni.
A helyzet az hogy a Primon nem igazán műxik a TMC. Nem tölt le forgalmi adatokat. Megtalálja a Petőfit és kb ennyi. A rádióallomás listában ott is van csak az van ráírva hogy Licenc megvásárolható. Tehát fizetős?
Amúgy ezek a beállításaim:

[tmc]
enable_subscription="1"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="9"
saved_config_baud="38400"
auto_band_search_up="1"
auto_tuning="1"