Okostelefon fórum | Samsung Galaxy S3 | HTC One X | Apple iPhone iPad

Android => HUAWEI => Huawei Ascend => A témát indította: zsezo - 2013, 09 25, 09:20:41

Cím: Huawei Ascend Y300
Írta: zsezo - 2013, 09 25, 09:20:41
Sziasztok!


Itt van a kezemben a Huawei Ascend Y300-as mobil. Olcsó, gyors, zseniális
Ha valakinek van még ilyen, akkor várjuk ide!

Tapasztalatok driverek mind jöhetnek ide!
Sajnos jó USB drivert még nem találtam hozzá!

HW_ID: USB\VID_12D1&PID_1038
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: zsezo - 2013, 09 25, 09:21:02
Foglalt - későbbi felhasználásra
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: boa - 2013, 10 23, 14:39:30
Itt a driver: http://speedy.sh/sN3WS/DRIVERS.ZIP (http://speedy.sh/sN3WS/DRIVERS.ZIP)
Kell még valami hozzá ezen kívül?


Szeretnék csinálni hozzá egy stabil Custom ROM-ot, amivel egész jól haladok, csak nem bírom OC-zni a gyári kernelt, hogy a proci menjen 1,2Ghz-en.
A Kamerám már támogatja a HD Ready (1280x720) videó felvételt, lecseréltem a gyári kamera alkalmazást is egy jobbra kiszedtem rengeteg felesleges app-ot és beintegráltam néhány hasznosat.

De! A kernel és a gyári tárcsázót még hátravan.
A kernelben csak az OC-t kéne megcsinálni, hogy stabil maradjon.
A tárcsázón, pedig jó lenne, ha mindig aktív legyen és nem rejtené el azt a mezőt, ahová a számokat írja be(dialpad_digits_container.xml).
Ez utóbbival, csak az a probléma, hogy ha visszafordítom, még módosítás nélkül sem tudom újra lefordítani apk-vá, mert hibák vannak.  :'(

Van valakinek ötlete?
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: szilki - 2014, 02 05, 15:25:33
CM 11 (Android KitKat 4.4.2)
http://getcm.thebronasium.com/?device=u8833&type=nightly  (http://getcm.thebronasium.com/?device=u8833&type=nightly)

CM 11 GAPPS
http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps (http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps)

Huawei Y300 TWRP 2.6.3.3
http://teamw.in/project/twrp2/166 (http://teamw.in/project/twrp2/166)

ROOT Guide
http://huawei-y300.tumblr.com/post/47366836617/how-to-unlock-and-root-huawei-ascend-y300-all (http://huawei-y300.tumblr.com/post/47366836617/how-to-unlock-and-root-huawei-ascend-y300-all)
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Gabor48 - 2014, 02 12, 07:53:41
Nem tudom, hogy miért, de nem jelent meg a hozzászólásom, úgyhogy megpróbálom újra.
Bocsánat ha kétszer lesz :D
Próbáltátok már a 4.4et? Milyen lehet tempóra?
Egy szűz telekomos telót akarok megfőzni, már csak a bootképernyő eltűntetése miatt megérné, mert az valami kegyetlen idegesítő.

Tapatalk-kal küldve az én HTC One X-el

Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: drmotto - 2014, 02 12, 20:15:11
Moderator Comment A felesleges hozzászólások törölve.
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 23, 17:43:54
Sziasztok! Nagyon szeretném feltelepíteni a kit kat verziót, de csak a rootolásig jutottam el! Tudnátok adni egy pontos leírást hogy hogyan kell? A fenti 3 linket letöltöttem már! PLS NAGYON KELL!!!! :'(
Cím: Re: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Gabor48 - 2014, 02 23, 19:01:40
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok! Nagyon szeretném feltelepíteni a kit kat verziót, de csak a rootolásig jutottam el! Tudnátok adni egy pontos leírást hogy hogyan kell? A fenti 3 linket letöltöttem már! PLS NAGYON KELL!!!! :'(

Ott a negyedik linkben a leírás. (Én is még csak infókat gyűjtök a témában)
Mobilarénán az y300as fórumot olvasgasd, ott találtam pár hasznos mondatot. Elvileg már ki lehet olvasni a bootloader nyitáshoz a kulcsot és nem kell a huaweitől kérni, ami napokat vesz igénybe.


Küldve az én HTC One X-emről

Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 24, 00:08:01
KÖszönöm a gyors választ, mindent sikerült megcsinálnom ami a felső linkben van, már csak az oprendszert nem tudom rátelepíteni!!! Failed-el végződik az instalálás... Mit csinálhatok rosszul? Rámásoltam az sd kártyára, wipe-al töröltem mindent, majd instal, megkeresem a letöltött zipet, de még is failed... Még jó hogy csináltam backup filet :D Mi lehet a baj?
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 24, 00:22:04
Skipping Md5 check: no MD5 file found.
set_metadata_recursive: some changes failed
E:Error executing updater binary in zip: '/sdcard
Error: flashing zip '/sdcard/cm-11-20140223-NIGHT
Updating Partition details...

Ez a hiba üzenet... :( Mitől lehet?
Cím: Re: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Gabor48 - 2014, 02 24, 08:51:04
You are not allowed to view links. Register or Login
Skipping Md5 check: no MD5 file found.
set_metadata_recursive: some changes failed
E:Error executing updater binary in zip: '/sdcard
Error: flashing zip '/sdcard/cm-11-20140223-NIGHT
Updating Partition details...

Ez a hiba üzenet... :( Mitől lehet?

Md5 checksum-ot ellenőrizted?
Lehet h van valami bibi a letöltött fájlban.
A legújabb recoveryt tetted fel?


Küldve az én HTC One X-emről

Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 24, 09:23:12
recovery-clockwork-6.0.4.4-u8815-R7 ez van fenn!
Az md5-öt hogy ellenőrizzem? Próbáltam más rommal is de ugyan ez a végkifejlet!
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 24, 10:35:35
ami még érdekes hogy próbáltam lefrissíteni a twrp-t a 2.6.3.3.-ra de mindig 2.5.0.1 marad, a gomanager pedig soha nem talál semmit ha úgy csinálom ahogy a leírásban van... lehet ez a baj??? ÉS miértnem írja felül?
Cím: Re: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Gabor48 - 2014, 02 24, 10:53:04
You are not allowed to view links. Register or Login
ami még érdekes hogy próbáltam lefrissíteni a twrp-t a 2.6.3.3.-ra de mindig 2.5.0.1 marad, a gomanager pedig soha nem talál semmit ha úgy csinálom ahogy a leírásban van... lehet ez a baj??? ÉS miértnem írja felül?


Gyanús, hogy az lesz a baj. Sajnos nem tudom, hogy miért nem megy fel.
Md5 checksum ellenőrző progiból van egy kupac. guglizz rá :)
Általában simán megmutatod neki h hol a fájl, az oldalon (ahonnan a romot letöltötted) meg írják az eredeti kódot.

Küldve az én HTC One X-emről

Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 24, 11:04:00
Na az a helyzet hogy az XFusion nevü romot siekrült feltennem, szerintem az volt a gond, hogy a telo B190-en volt a cynogen meg 183 asszem :D Ebből létezik a 190nél nagyobb?? Ez az xFusion is nagyon jó amúgy gyors és egszerű elegáns megjelenéssel! Dobok egy linket ;)

http://www.modaco.com/topic/363879-rom-fusionx-huawei-y300-v10-b199-full-hwa/ (http://www.modaco.com/topic/363879-rom-fusionx-huawei-y300-v10-b199-full-hwa/)
Cím: Re: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Gabor48 - 2014, 02 24, 12:47:10
You are not allowed to view links. Register or Login
Na az a helyzet hogy az XFusion nevü romot siekrült feltennem, szerintem az volt a gond, hogy a telo B190-en volt a cynogen meg 183 asszem :D Ebből létezik a 190nél nagyobb?? Ez az xFusion is nagyon jó amúgy gyors és egszerű elegáns megjelenéssel! Dobok egy linket ;)

http://www.modaco.com/topic/363879-rom-fusionx-huawei-y300-v10-b199-full-hwa/ (http://www.modaco.com/topic/363879-rom-fusionx-huawei-y300-v10-b199-full-hwa/)

Na frankó. tyű, ezt nem is néztem...hát downgradeelni nem lehet :).
Én bnőm telóját ügyeskedem, de lehet h lemomdok a 4.4-ről és én is ezt dobom fel.
Akkor a leírás elég jól passzol és lazán memt minden?
Én is megcsinálom, aztán akár nyithatnánk itt egy témát a teljes leírással magyarul.

Küldve az én HTC One X-emről

Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 25, 10:05:22
Igen nekem ez frankón felment a leírás szerint, tegnap óta tesztelgetem, ès meglepöen feldobta a telefont, Meg 1szer semi fagyot be, vagy lassúzott mint a hivatalos 4.1es androiddal, Ami Meg nagyon megfogott bene as elegáns külsö, ès a beleèpített kamera programming vagy kètszeresère feljavította a kèpkèszítèst, ès a video semi laggol annyira mint elötte!
Negative tapasztalatok:
-a Google alkalmazàsokat külön le kell szedni
-az egèsz rendszer angol, így  a billentyûzet is, ehez kicsit nehèz hozzà szokni, szoktam èrdekes üzeneteket írni :D
-zenelejátszót is kihagytàk a rendszerböl ès az alap screenshot of, de viszont kaptunk hozzá egy elèg Jo kis equalizert!

Összesègèben nagyon Jo ez a ROM, ès ski szeret gamelni a telon annak mondom hogy ezzel olyan játèkot is futatok Amit as elözö rendszerrel nem sikerült müködèsre bírni ;)

Hat ha the legèpeled magyarul èn kiegèszítem amivel tudom szívessen meet a gèpem szervizbe, angol billentyüröl Meg nehèzkes Meg :D
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 25, 10:53:24
Módosítanám az elöző hozzászólásomat mert rájöttem hogy van benne magyar nyelv csak elkerülte a figyelmemet :D így már  censored a
Cím: Re: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Gabor48 - 2014, 02 25, 10:58:18
You are not allowed to view links. Register or Login
Módosítanám az elöző hozzászólásomat mert rájöttem hogy van benne magyar nyelv csak elkerülte a figyelmemet :D így már  censored a

Hehe :D
Jövő héten lesz időm megcsinálni és átbeszéljük.

Küldve az én HTC One X-emről

Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Tosh23 - 2014, 02 25, 18:31:07
Ok! ;) úgy is megcsinálok még egy készüléket
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: una - 2014, 04 12, 19:52:54
Üdv a fórumnak!
Egy hete vettem egy Huawei Ascend y300-ast, jó olvasni, hogy van aki ért is hozzá nem csak annak örül, hogy használni tudja. Minél előbb szeretnék látni rajta egy iGO-t és sajnos a gyári szolgáltatófüggő állapot nem engedi az idegen Appok telepítését. Pár órát olvasgattam az Android lelkivilágáról amivel azt értem el, hogy jobb ha kérdezek mielőtt bajt csinálok. - A vásárláskori állapotot vissza lehet tenni egy mentés után ha valami garanciagond miatt szükséges lenne az eredeti állapot?
Kösz ha valaki időt szán egy válaszra!
Üdv!
Cím: Re: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Gabor48 - 2014, 04 12, 22:17:28
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv a fórumnak!
Egy hete vettem egy Huawei Ascend y300-ast, jó olvasni, hogy van aki ért is hozzá nem csak annak örül, hogy használni tudja. Minél előbb szeretnék látni rajta egy iGO-t és sajnos a gyári szolgáltatófüggő állapot nem engedi az idegen Appok telepítését. Pár órát olvasgattam az Android lelkivilágáról amivel azt értem el, hogy jobb ha kérdezek mielőtt bajt csinálok. - A vásárláskori állapotot vissza lehet tenni egy mentés után ha valami garanciagond miatt szükséges lenne az eredeti állapot?
Kösz ha valaki időt szán egy válaszra!
Üdv!

Hali.
Hát nagyon régen volt gyári romom, de szerintem azokon is be lehet állítani h engedje az idegen forrásból származó appokat. A beállításoknál találod a biztonsági beállításokon belül. Rakd be a pipát az "ismeretlen források" mellé és már telepítheted is rá az összes letöltött appot. IGO-t torrebtoldalról lerántod és mehet fel, arra figyelj h feleslegesen ne pakold fel az összes térképfájlt (én mindig kiválogatom h kb hova juthatok el és csak azokat teszem fel).

Küldve az én HTC One X-emről

Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Red John - 2014, 04 13, 15:17:03
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv a fórumnak!
Egy hete vettem egy Huawei Ascend y300-ast, jó olvasni, hogy van aki ért is hozzá nem csak annak örül, hogy használni tudja. Minél előbb szeretnék látni rajta egy iGO-t és sajnos a gyári szolgáltatófüggő állapot nem engedi az idegen Appok telepítését. Pár órát olvasgattam az Android lelkivilágáról amivel azt értem el, hogy jobb ha kérdezek mielőtt bajt csinálok. - A vásárláskori állapotot vissza lehet tenni egy mentés után ha valami garanciagond miatt szükséges lenne az eredeti állapot?
Kösz ha valaki időt szán egy válaszra!
Üdv!
szia
ha esetleg custom romot teszel fel, akkor nyitni kell a bootloadert. vissza lehet zárni,  de a nyitásnak nyoma marad, az állapot kiolvasásakor Relocked lesz.
ha mégis vállalod, akkor fekrakod a custom recoveryt, utána csinálj backupot a gyári romrol, utána mehet a custom rom.
itt (http://prohardver.hu/tema/re_huawei_ascend_y300_az_utod_lete_nem_kerdeses/friss.html) olvasgass ez a topik jobb.
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: una - 2014, 04 13, 19:20:40
Köszönöm a hasznos jótanácsokat!
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: bg5 - 2014, 07 04, 09:47:03
Sziasztok
Ugyan nem az y300 rol van szo,hanem egy y200 rol,de ide irok.Remelem valaki tud nekem segiteni.Hol tudok olyan romot letolteni hozza,ami mukodik? A gond a kovetkezo lenne: megvettem mar nem gyari rom volt rajta,de a wifi nem volt hajlando mukodni. Talaltam egy romot a neten hozza amit micro sd-rol lehet telepiteni. Lefutott a telepites viszont a huawei feliratnal nem jut tovabb. Mint utolag kiderult nem ehez valo rom volt. Lehetoleg cm romot keresnek. Elore is kosz ha valaki tud segiteni.
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Red John - 2014, 07 05, 00:46:24
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok
Ugyan nem az y300 rol van szo,hanem egy y200 rol,de ide irok.Remelem valaki tud nekem segiteni.Hol tudok olyan romot letolteni hozza,ami mukodik? A gond a kovetkezo lenne: megvettem mar nem gyari rom volt rajta,de a wifi nem volt hajlando mukodni. Talaltam egy romot a neten hozza amit micro sd-rol lehet telepiteni. Lefutott a telepites viszont a huawei feliratnal nem jut tovabb. Mint utolag kiderult nem ehez valo rom volt. Lehetoleg cm romot keresnek. Elore is kosz ha valaki tud segiteni.
itt nézz szét
http://romshuaweiy200.blogspot.hu/p/roms-basadas-en-stock.html?m=1 (http://romshuaweiy200.blogspot.hu/p/roms-basadas-en-stock.html?m=1)
itt pedig olvass
http://prohardver.hu/tema/re_huawei_ascend_y200_tarolhat/hsz_1-50.html (http://prohardver.hu/tema/re_huawei_ascend_y200_tarolhat/hsz_1-50.html)
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: bg5 - 2014, 07 05, 15:29:34
You are not allowed to view links. Register or Login
itt nézz szét
http://romshuaweiy200.blogspot.hu/p/roms-basadas-en-stock.html?m=1 (http://romshuaweiy200.blogspot.hu/p/roms-basadas-en-stock.html?m=1)
itt pedig olvass
http://prohardver.hu/tema/re_huawei_ascend_y200_tarolhat/hsz_1-50.html (http://prohardver.hu/tema/re_huawei_ascend_y200_tarolhat/hsz_1-50.html)
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: bg5 - 2014, 07 05, 15:50:26
Köszönöm a gyors választ illetve srgítséget. Megnézem helyre tudom e hozni a hibát. Esetlegesen még egy kérdésem lenne. Függetlenítéshez van e program iletve mi a menete? Előre is köszönöm.
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Josimicu - 2014, 07 10, 12:55:50
Sziasztok, van nekem egy Huawei Ascend Y300 0100 telom de semmilyen sim kártyát nem fogad el van rá megoldás ???
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: kleingy - 2014, 07 10, 13:22:50
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok, van nekem egy Huawei Ascend Y300 0100 telom de semmilyen sim kártyát nem fogad el van rá megoldás ???
Persze, bemész a szolgáltatóhoz, kifizeted a hátralékot az előfizetéshez, így feloldják a tiltást.
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Ifi Zoltán - 2014, 08 12, 14:15:22
Sziasztok!
 
Nekem is egy Huawei y300-as telefonom van,elvittem frrisítetni,de nem csináltak szerintem vele semmit b199 rom van rajta! De nemnagyon tetszik tudnátok segíteni,hogy tudnám jobbá teni a telót?
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: ifizoli - 2014, 09 01, 18:33:09
Sziasztok!Nekem is egy y300-asom van!szeretnék egy jobb romot felrakni rá!Jó lenne ha tudnátok segíteni!
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Red John - 2014, 09 02, 21:44:22
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!Nekem is egy y300-asom van!szeretnék egy jobb romot felrakni rá!Jó lenne ha tudnátok segíteni!
http://prohardver.hu/tema/re_huawei_ascend_y300_az_utod_lete_nem_kerdeses/friss.html (http://prohardver.hu/tema/re_huawei_ascend_y300_az_utod_lete_nem_kerdeses/friss.html)
nyisd ki az összefoglalót, minden le van írva ;)
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: bg5 - 2014, 12 06, 19:06:13
Sziasztok
Huawei G300 ról lenne szó.Megvettem,gyárilag 4.0.1 android volt rajta.Iszonyatosan akadtak a programok rajta,és pár perc aktív használat után forrósodott.Kerestem hozz másik androidot,mindent frankón megcsináltam,és feltettem rá a cyanongemod 9 nightly,android 4.0.4 et. Minden okés lenne viszont rendszeresen újraindul a telefon.Napjában legalább tízszer.Nincs valami stabil változat ehez a készülékhez. A cyanongemod 10.1 nem ment rá valamiért,mondjuk az sem a stabil változat volt. Ha tudtok segíteni az megköszönöm.
Cím: Re: Huawei Ascend Y300
Írta: Yagamiboy666 - 2017, 09 27, 22:34:37
sziasztok!...nekem is y300-asom van...de az a problémám volt vele hogy iszonyatosan fagyott vmi  apex launcher miatt...speciel nem értettem hozzá de az egyik haverom azt állította hogy ő igen...odaadtam neki és úgy adta vissza hogy semmit nem tölt tovább a logónál és a twrp-ben minden számláló üres (data 0mb, system 0mb stb...)...na mármost nincs backup fájl se így visszaállítani se tudom...kérlek segítsetek...előre is köszönöm