Okostelefon fórum | Samsung Galaxy S3 | HTC One X | Apple iPhone iPad

Windows Mobile => HP => HP 914c okostelefon => A témát indította: jatekgyaros - 2009, 03 21, 13:16:12

Cím: HP iPAQ 914c okostelefon
Írta: jatekgyaros - 2009, 03 21, 13:16:12
Magyarországon is kapható az új HP iPAQ 914c ....

A HP még tavaly mutatta be a népszerű iPAQ tenyérgép-sorozat új tagjait, amelyeket Magyarországon csak most hoztak forgalomba.
Az iPAQ 914-en a Microsoft legújabb mobiltelefonos operációs rendszere, a Windows Mobile 6.1 fut, a gyors processzornak és a méretes memóriának köszönhetően elég gyorsan. A Windows Mobile 6.1 számos olyan szolgáltatást nyújt, ami vállalati környezetben megkönnyíti a rendszergazdák életét. A windowsos készülékek tartományba (domain) léptethetők, távolról felügyelhetők, menedzselhetők, frissíthetők rajtuk a szoftverek, vagy akár az összes adat törölhető róluk, ha idegen kézbe kerülnek. A felhasználó szempontjából a Windows Mobile 6.1 azonban még mindig kissé nehézkes, körülményes szoftver. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az iPAQ 914 egyszerre érintőképernyős és billentyűzetes készülék, a Windows Mobile alkalmazásaiban hol egyik, hol másik beviteli módot kell használnunk.Szerencsére azonban a Windows Mobile az egyik legnépszerűbb mobil platform, és számtalan alkalmazás érhető el hozzá, amelyek segítségével a telefonunkat testreszabhatjuk.

A telefonra a HP előre telepítette a Google Mapset, amely a beépített GPS-szel együttműködve helymeghatározásra és navigációra is alkalmas lehet, de szerencsére a készülék rendelkezik memóriakártya-foglalattal, így semmi akadálya annak, hogy akár az iGO-ra, akár a Tomtom Mobile-ra bízzuk az útvonalak tervezését. Szintén előre telepített alkalmazás az iPAQ Data Connect, amely a mobilszolgáltatótól letölti a készülék beállításait az adatkapcsolat használatához, így nem nekünk kell kotorászni a Connections menüben. További egyedi jellemzője az iPAQ-nek, hogy a beérkező levelekre élőszóban is válaszolhatunk, ilyenkor a telefon MP3 formátumba rögzíti a beszédet és csatolt fájként küldi el.

Nagy segítség a készülék használatában a navigációs billentyűk mellé került négy gyorsgomb, amelyekhez alapállapotban a naptár, az e-maileket, SMS-eket és MMS-eket együtt kezelő Inbox, a Start menü, valamint az "OK" funkció van rendelve. Szerencsére a telefonon található összes gyorsgombot át lehet programozni, tetszőleges parancsot rendelhetünk hozzájuk, még jobban a saját igényeinkhez igazítva az iPAQ működését. Az előlapon található még egy kétszínű LED, amelyik jelzi, ha csatlakoztunk egy mobilhálózathoz, illetve ha aktív a Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolat. Sok készülék képes a LED villogásával figyelmeztetni a tulajdonost egy beérkezett üzenetre vagy elmulasztott hívásra, az iPAQ 914 erre alapból nem képes, de utólag feltelepített szoftverrel ez is megoldható.

Bár az iPAQ 914 ízig-vérig üzleti kommunikátor, a tervezői egy 3 megapixeles, autofókuszos kamerát is építettek bele, amihez LED-vaku is tartozik. Nagy meglepetésre a kamerát kezelő szoftver is fejlett, lehetőséget ad sorozatfelvétel és panorámakép készítésére, került bele időzítő, emellett QVGA felbontású videókat is rögzíthet vele, aki akar

A HP okostelefonját egy fizikailag is hatalmas méretű, 1840 mAh kapacitású lítiumpolimer akkumulátor látja el árammal. A készüléken kívül USB-kábelt, hálózati töltőt és sztereó headsetet kapunk. A készülék egy igazán sokoldalú mindenes legyen akár vállalati környezetben, akár egy fogyasztó kezében.


forrás:technet










Cím: Re:HP iPAQ 914c okostelefon
Írta: andrewhouse - 2010, 12 06, 17:54:00
Sziasztok!

Hogy tudnám ennek készüléknek tisztítani a képernyőjét milyen folyadék kell hozzá?

Igazából nem akarok semmi löttyöt ráönteni amit lehet kapni boltokba amíg nem tudok valami biztosat!

Amúgy nagyon jó cucc imádom!

Üdv.
Cím: Re: HP iPAQ 914c okostelefon
Írta: vaktermisi - 2011, 01 22, 09:39:34
Sziaztok
Nem tudtok véletlenűl hozzá magyarítást?
Sajnos nekem angol verzió van.