exomount – A valóban univerzális autós tartó

Szerző:

altGondolom sokan viszolyogva olvassák majd a tesztet, azok után, hogy egy „univerzális” alkotás tulajdonságait és képességeit taglalom. Hogy őszinte legyek, ha autós tartó vásárlására szántam magam, legyen az bármilyen termék, én is kételkedtem az univerzális megoldásokban. Persze az előítéletem megalapozott, hiszen balek módjára sokszor csalódtam már.

 

Így vettem Samsung Galaxy S-re autós tartót. Természetesen tökéletesen passzolt a készülékhez, a tapadókorongjára bármely polip, (de még VV Szandika is) büszke lett volna. Boldogan, széles mosollyal az arcomon használtam majd egy évig, miközben keresztül-kasul átszeltem az országot a munkámnak köszönhetően.

 Mivel gyakran voltam úton, gyakorta kellett akkut töltenem.  Megoldásként beruháztam egy nagyobb kapacitású akku szettbe megfeledkezve, arról az apróságról, hogy a nagyobb hátlap miatt a passzentos tartót is a gyári battéria mellé tehetem a fiókba. Na, ezen a ponton kellett alkut kötnöm az ördöggel.

 A legtöbb univerzális tartó (ami a legkönnyebben szerezhető be kisebb mobil szaküzletekben) viszonylag alacsony árához ugyanilyen minőséget (megbízhatóságot) kapunk. Általában három verzió szokott a leggyakrabban előfordulni, de nem kételkedem abban sem, hogy akár mindhármat egyszerre is tudja produkálni némelyik típus.

1. A telefont tartó bölcső egyszerűen kilazul a rázkódástól 2. Törik 3. ~2perc után egy öngyilkos bizonytalanságával veti le magát a szélvédőről Az egyértelmű volt a fentiek után, hogy valami nevesebb gyártó termékét kell keresnem.

Így jutottam el az  EXOGEAR által gyártott és igen hatásos termékbemutatóval rendelkező exomount tartóra. 

alt

 

Az ára kicsit borsosabb, mint a fent említetteké, de amit ígért azt be is tartotta.

Pedig féltem, hogy ismét csalódni fogok és a balekság egy magasabb fokára léphetek azzal a mondattal a számon, hogy „Na, most már legalább nem olcsón veszem a használhatatlan vackokat”.

De az eddigi használat során bátran állíthatom: ez az első olyan univerzális dolog, amiben kellemesen csalódtam.

Szinte bármilyen sima felületen tökéletesen tapad, stabilan tartja a benne lévő készüléket, ami akár 5 colos átmérőjű kütyü is lehet.  Utóbbihoz miután először kézbe vettem azért meg kellett húznom a szorító gyűrűt. Bár a mikrohullámú sütő emelgetéses tesztet kihagytam, de feltettem festett falra, fadeszkára és az autó műszerfalára is. Persze minden esetben rögzítettem is. A műszerfalon második próbálkozásra arattam sikert, de ez az én hibám volt, mivel nem figyeltem és egy kissé domború felületre tettem fel.

 

 

Próbáltam a műszerfalon lévő szellőző rácsaira rácsíptetni és a fordított technológiát alkalmazni, de sajnos a rács nem bizonyult elég erősnek. smiley

 Érdekessége (és valószínű erejét ennek is köszönheti), hogy a tapadókorongon egy tapadós ragasztó réteg található, ami viszont elég könnyen összeszedi a tároláskor az apróbb morzsákat és porszemcséket (érdemes a gyárilag a korongon található védőfóliát megtartani). Ezeket a szennyeződéseket hidegvízzel könnyű leöblíteni és száradás után a ragasztó visszanyeri eredeti tapadását.

 

alt

Ez idáig egyetlen negatívumot találtam, méghozzá azt, hogy az útfelület egyenetlenségétől és a felfüggesztés keménységétől függően könnyedén táncba lendül (remegni kezd). A készüléket még ekkor is erősen tartja, és leugrani sem akar a szélvédőről/műszerfalról.

Ez a remegés navigáció esetén nem túl zavaró, de ha valaki esetleg vezetés közben videofelvételt készítene, annak egyáltalán nem ajánlom ezt a tartót.

 

Készítettem egy kis videót is, melyen Ti is láthatjátok ezt a problémát:

 

Mindent egybevéve elégedett vagyok az exomount-tal. Nem bántam meg a vásárlást, még akkor sem, hogyha önnön hibámon kívül mégiscsak léptem egyet fölfelé azon a bizonyos baleksági ranglétrán, így mostanság már ritkábban kötöm a talpamra az útilaput.

 

Értékelés:

Anyaghasználat 10/10
Tapadási erő 10/10
Tartó fej forgatási szöge 7/10
Stabil készülék tartás 10/10
Rezonancia elnyelés 6/10
Összesen: 8,6/10

 

PDA Fan Club

szerző: aiKOn

Vélemény, hozzászólás?