Elkészült a világ első Android Wear főzött ROM-ja az LG G Watch-ra

Szerző:

G-WatchSok előnyét ki szokták emelni az Androidnak, és ezek közül az egyedi ROM-ok azok, amelyek igazán különlegessé és erőssé teszik ezt az operációs rendszert. Majd minden okostelefonra, táblagépre „főztek” már egyedi ROM-ot, így nem meglepő, hogy végül az okosórák sem maradnak ki ebből a sorból. A Gohma 1.0 névre hallgató ROM az LG okosórájára a G Watchra készült el, melyen már az Android Wear operációs rendszer fut.

Milyen előnyökkel járhat, ha lecseréljük a gyári rendszert egy egyedi főzött ROM-ra az okosórán? Természetesen, amivel bármely más Androidos eszköznél is. Kitolódik az akkumulátor használati ideje és gördülékenyebb, gyorsabb lesz a készülék működése. Aki próbálta már valamelyik főzött ROM-ot a saját telefonján vagy csak olvassa a fórumunkat, tudja, hogy rengeteg apró finomítás lehet 1-1 ROM-ban az eredetihez képest. Az LG G Watch esetében most például megnövelték a vibra motor erősségét és más meglepetéseket is tartogatnak, amik majd a ROM újabb verzióiba kerülnek bele.lg-g-watch-cover-11

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy mobil készüléken az operációs rendszer cseréje mennyi veszéllyel járhat, és hogy mindenki csak akkor kezdjen bele, ha biztosan tudja, hogy mit csinál. Azon túl, hogy elveszíti a készülék garanciáját, pillanatok alatt ipari hulladékot csinálhatunk a drágán megvásárolt új kedvencből.

Jelen esetben az LG G Watch kapcsán ez különösen így van, hiszen egy olyan új operációs rendszerhez nyúltak hozzá a fejlesztők, aminek a módolásáról még nincsenek tapasztalatok.

Forrás: android community, rootzwiki.com

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] Több hír és cikk is került már ki az oldalunkon az LG által kiadott okosórákról, sőt még azt is kiemeltük, hogy az LG G Watch volt a világ első okosórája, amire főzött rom készült. Ez utóbbi […]

Vélemény, hozzászólás?