Eljött Veletech a Huawei P9 és a 3-3-3 garancia

Szerző:

IMG_0498kTegnap egy kellemes reggeli társaságában a Huawei hazai képviselete bemutatta legújabb telefonjait, a Huawei P9-t és a P9 Plus-t. A társaság nem titkolt célja a konkurencia, az iPhone legyőzése. A bemutató során is az iPhone készülékeihez hasonlították az újdonságokat. És meg kell hogy mondjam, az Apple felkötheti a nadrágszíjat. A P9-re a Huawei a hazai piacon egyedülálló módon 3 év teljes körű gyártói garanciát, 3 hónap képernyő garanciát és 3 hónap csere garanciát* kínál.

„Az okostelefonnal történő fényképezés kiemelten fontos a Huawei számára, hiszen ezek a készülékek jelentős szerepet játszanak a fényképezés világában: a fogyasztók több milliárd fényképet készítenek az okostelefonjaikkal évente világszerte.” – mondta el Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. fogyasztói üzletágának vezetője.

IMG_0493m

A P9 lesz először kapható Magyarországon független és szolgáltató konstrukcióban is április 27-tól. Az ajánlott fogyasztói ára 179990 Ft lesz. A P9 Plus a 3. negyedévtől lesz elérhető, ára pedig 259990 tehető.

No, de lássuk mit kapunk a pénzünkért. A P9 a kisebb tesó, 5,2 colos IPS kijelzővel, ami 1080*1920-as felbontással rendelkezik. A készülékház mérete megegyezik az iPhone 6-tal, viszont a kijelző jóval nagyobb. A belső egy saját fejlesztésű Kirin 955 processzort rejt, ami elődjétől a 950-től szinte csak az órajelben tér el. A négy A72 mag 2,5 GHz-en és a négy A53 mag 1,8 GHz-en teljesít szolgálatot benne. A GPU rész szerepét a Mali T880 kapta MP4-es elrendezésben. A 32 GB-os változat 3 GB memóriával rendelkezik, míg a 64 GB változat 4 GB-tal. Az újdonságok fő célja egy fejlett kamera rendszer bemutatása volt. Az új 12 megapixeles kamerát a Leica-val közösen fejlesztették ki.

IMG_0500m

A két érzékelő közül az egyik színes, míg a másik fekete fehér képet tud rögzíteni. A kettő kombinálásával jobb minőségű képek készíthetőek, akár sötétebb helyeken is. A többféle fókuszálási rendszer segíti az éles képek készítését. Az alacsony fogyasztásnak köszönhetően a 3000 mAh-s akkumulátorral 8 óra böngészésre vagy 12 óra HD videózásra nyílik lehetőségünk. Ha ez nem lenne elég, a gyorstöltővel 10 perc alatt 5 órányi beszélgetésre elegendő energiát vehetünk magunkhoz. Az új telefonok USB C csatlakozót használnak.

IMG_0494m IMG_0502m

A Huawei P9 Plus már 5,5 colos Super Amoled kijelzőt kapott, ami szintén Full HD felbontású. A tárhely alapból 64 GB és ehhez 4 GB RAM társul. Az akkumulátor itt már 3400 mAh. A nagyobb testvér érdekessége, hogy kapott még infra portot is, illetve a kijelzője az iPhone-hoz hasonlóan nyomásérzékeny lett.IMG_0498m

Személyesen a P9-et tudtam megfogdosni és azt kell mondjam, hogy egy igazán prémium minőségű telefon. A kellemes fém borítás a kézbe simul. Könnyű és jól kezelhető. Hagytak elég helyet a bekapcsoló gomb alatt, hogy egy kézzel is megmarkolhassuk.

Készítettem pár képet a Huawei P9-cel is

(*) Az egyedülálló 3-3-3 garancia

A Huawei a P9-hez speciális 3-3-3 garanciát kínál, ami egyedülálló a hazai piacon. A szokásos 2 éves gyártói garanciát toldja meg egy plusz évvel a Huawei, amely keretében amennyiben a telefon a vásárlástól számított három éven belül elromlik, a gyártó garanciálisan javítja azt. A Huawei a készülék képernyőjére is három hónap garanciát biztosít. Ezen időszak alatt bármilyen sérülés éri a P9 képernyőjét a Huawei ingyenesen cseréli a megvásárlástól számított első három hónapban. Amennyiben pedig a készülék hardvere meghibásodna a vásárlás utáni első három hónapban, a Huawei javítás helyett kicseréli a telefont.

A Huawei egyedülálló 3-3-3 garanciája abban az esetben jár a P9 készülékhez, amennyiben a készülék tulajdonosa a telefon HiCare alkalmazásán keresztül regisztrálja a készüléket a vásárlást követő egy hónapon belül.

Hamarosan írni fogunk a pár héten belül várható tesztkészülékről is.

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] de remélhetőleg nem is az utolsó. A Huawei jóvoltából pár hónapja részt vehettem egy villás reggelin, ahol bemutatták a P9-et, és nem sokkal később lehetőségünk nyílt tesztelni is. Két […]

Vélemény, hozzászólás?