Dupla kapacitás, pár másodperces töltés – ezt ígéri a hybrid akkumulátor

Szerző:

ioxusgen1batteriesMár csak pár órát kell várnunk, hogy az Ioxus cég bejelentse legújabb fejlesztésű hybrid akkumulátorait, melyet autók, orvosi műszerek és a mindennapi elektromos eszközök áramellátására szánnak. Nem kevesebbet ígérnek, mint hogy több mint kétszeres kapacitása lesz az új akkumulátoroknak és pár másodperc alatt teljesen fel lehet tölteni őket.

Ugye milyen bosszantó, mikor bármely elektromos eszközünkben lemerül az akkumulátor és utána órákat kell várni, hogy teljesen feltöltődjön? Az Ioxus ígérete szerint ennek most vége. Ezután ha lemerül az elektromos csavarhúzó akkumulátora, csak dug be a töltőt és mire bedobsz egy pofa sört, már folytathatod is a munkát. Számokban kifejezve egy részleges töltés 20 mp, míg egy teljes töltés 90 másodpercig tart. Mindezt az újonnan kifejlesztett Lítium-Ion elektródáknak köszönhető.ioxus

Az akkumulátorokat a hagyományos C-cell formában készítik, amiből a laptopjain és más elektromos eszközeink akkumulátorában is többet megtalálunk egymáshoz kapcsolva.

A nagyteljesítményű és gyorsan feltölthető akkumulátorok egy dologban elmaradnak hagyományos társaiktól. Éspedig, hogy a becslések szerint maximum 20.000 töltési ciklust bírnak ki a hagyományos akkumulátorok 1 milliószoros újratölthetőségével szemben.Microsoft Word - Snap-In Sheet - 100F-600F 8-12-09

A vállalat hosszú távú célja az autóipar és az elektromos járművek megreformálása. Azt szeretnék elérni, hogy a fékezéskor termelődő energiát visszatöltve az akkumulátorokba, azok elegendő áramot tudjanak eltárolni a jármű továbbhaladásához. Mint tudjuk az elvet most is használják, de a visszatöltött áram közel se fedezi az elinduláshoz szükséges energiát.

Magyarul a Ioxus célja a perpétuum mobile megalkotása.

Vélemény, hozzászólás?