Budapest és a Waze kéz-a-kézben

Szerző:

A hazánkban is rendkívül népszerű navigációs alkalmazás, a Waze mostantól szorosan együttműködik a Budapesti Közlekedési Központtal az autósok érdekében. A BKK naprakész útlezárási információi immár teljes mértékben a Waze rendelkezésére állnak, így a lezárások a korábbinál sokkal gyorsabban felkerülnek a térképre, és a navigáció el is kerüli azokat. Cserébe a BKK rendelkezésére áll a több, mint 57.000 Waze-felhasználó által aktívan és passzívan jelentett közlekedési adat, torlódások, balesetek, kátyúk, amely által a főváros hatékonyabban képes a jövőben monitorozni a lezárások által keltett zavarokat, illetve segít a fejlesztési irányok azonosításában is.

Az együttműködés részleteit, előnyeit az alábbi cikkekben találjátok

BKK sajtóközlemény

Waze.hu bejelentés

Abban a teljesen valószínűtlen esetben, ha Te, kedves olvasó még nem tudnád, hogy mi is az a Waze, itt egy gyors áttekintés

A Waze egy olyan közösségi alapú navigációs rendszer, amely majdnem minden elemében a felhasználók tudására alapoz. Ők rajzolják a térképet, így az mindig a legfrissebb, ők szolgáltatják az utakon a sebességi adatokat (torlódás vagy normál forgalom), jelentik a baleseteket, traffipaxokat, kátyúkat, jeges útszakaszokat, vagy akár a “váratlan” útlezárásokat, tereléseket is. Az alkalmazás okostelefonokon Android, iOS és Windows Phone rendszereken érhető el (ez utóbbira jelenleg már nem fejlesztik, de még használható).

Töltsd le te is, légy te is wa(m)zer!

android_icon apple_icon wp_k

További infók

http://facebook.com/waze.hu

http://waze.hu

http://waze.com

Vélemény, hozzászólás?