Benchmark teszt: Samsung Galaxy S4 és a többi erőgép

Szerző:

galaxy-s4-benchmark-testA Samsung Galaxy S4 márciusi bejelentése óta néhányan lefuttattak pár benchmark tesztet, és szinte minden esetben az új zászlóshajó jött ki győztesen a megmérettetésből. Arra még várni kell néhány hetet, míg mi is csinálhatunk ilyen huncutságokat a Galaxy S4-en, de addig is nézzünk meg egy összehasonlítást a piacon lévő felsőkategóriás okostelefonokkal. Lássuk mi lesz a végeredmény.

 

Akit csak a benchmark eredmények érdekelnek, már ugorhat is a videóra, ahonnan csak úgy özönleni fognak a számadatok.

A többieknek még elmondjuk, hogy a PhoneArena tesztelői kiket láttak még érdemesnek az összehasonlításra. Mely készülékekről gondolták, hogy némi eséllyel indulhatnak a Galaxy S4-gyel szemben a megmérettetésben.

galaxy-s4-benchmark

A Samsung Galaxy S4 ellen öt Android okostelefonok áll csatasorba a felső kategóriából. Nevezetesen: Samsung Galaxy S3, Galaxy Note 2, LG Optimus Pro, Nexus 4 (Google), és végül a HTC One. Fontos tudni, hogy az LG és a HTC ugyanazon Snapdragon 600 processzorral vannak felszerelkezve, mint a Galaxy S4, de a két vetélytársnak alacsonyabb frekvencián dobog a szíve.

Az alábbi videóban a hat Android erőgép mérte össze az erejét a benchmark tesztekben, összevetve az okostelefonok különböző tulajdonságait.

 

Összesített pontszámok a Samsung Galaxy S4 felé billentették a mérleg nyelvét – csakúgy, mint a korábbiakban – a legjobb a hat készülék különböző tesztjében és akár azt is kijelenthetjük, hogy ez a leggyorsabb okostelefon a bolygón. Legalábbis ebben a pillanatban, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor kerül a piacra egy még gyorsabb telefon. Kiderült a tesztekből, hogy a HTC képes tartani a lépést a legtöbb esetben, és még felül is múlja a Samsungot egy helyen. Az LG Optimus Pro G pontszámai a biztos harmadik helyet hozták – köszönhetően az azonos, nagy sebességű processzornak – de mégis a dobogó legalsó fokára szorult, a rosszabb szoftveroptimalizálás miatt.

 

ui.: A végére egy kicsit ünneprontó leszek, mert megsúgom, hogy már akadt is legyőzője a Samsung Galaxy S4-nek, ha nem is sokkal.

Lenovo-K900Lenovo-K900-Benchmark-Score

Ezt az 5.5 hüvelykes kijelzőjű gyönyörűséget úgy hívják, hogy Lenovo K900 és egy négymagos Intel Atom processzor ketyeg benne 2 GHz-en. (Forrás: http://hi-tech.mail.ru)

Forrás: PhoneArena, hi-tech.mail.ru

 

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] már megtudtuk az összehasonlító tesztekből, hogy az azonos processzornak köszönhetően teljesítményben nincs nagy különbség a HTC One […]

Vélemény, hozzászólás?