Az Y magazin megújult – új Quimby-dal és Gasztro rovat

Szerző:

Y_megujulasKét év bármilyen sajtótermék életében elég hosszú idő ahhoz, hogy átessen egy alapos megújításon, főleg, ha olyan innovatív platformon jelenik meg, mint az iPad. A tartalomszolgáltatás ezen a máig újnak számító felületen minden médiumnál jobban megköveteli a folyamatos fejlesztést. A Sanoma iPad-férfimagazinja új arculattal és frissített tartalommal vág neki harmadik évének.

 

Az Y magazin indulásától kezdve kihasználja és integrálja az Apple tabletje által nyújtott lehetőségeket: nemcsak hagyományos videókkal dobja fel a kiadványt, hanem többek között olyan interaktív elemekkel teszi egyedivé az olvasói élményt, mint az érintésre tetszés szerint lejátszható, stop motion technikával rögzített mozdulatsorok. Ez a megoldás főként az olyan tartalmak tálalása esetén jelent különleges élményt, mint például Szász Kitti világbajnok freestyle foci trükkjei, vagy a legfrissebb lapszámban az uniciklis srácok lélegzetelállító ugrásainak bemutatása.

Y_screen (4)

Az eddig jól bevált interaktív megoldások megmaradtak és kiegészülnek egy új elemmel. Az Ezt figyeld! címet viselő kulturális ajánló rovatban, az aktuális nagyinterjúhoz  kapcsolódóan az Y lehetővé teszi, hogy olvasói az országban elsőként hallgassanak bele magyar előadóművészek még készülőben lévő dalaiba. Ebben a lapszámban az olvasók a hamarosan megjelenő Quimby-nagylemez egyik számából kaphatnak ízelítőt a Kiss Tibivel készített nagyinterjú megkoronázásaként.

Y_screen (11)

A negyedéves periodicitás mellett is releváns, aktuális témák feldolgozása mellett a tartalmi megújulás részeként a magazin új pillért kapott, a Gasztro rovatot, amely receptek, gasztrokütyük bemutatása mellett az egyedülálló videós borajánlót is magába foglalja.

Y_screen (3)

A megújult tartalomnak az eddiginél még látványosabb, még letisztultabb design ágyaz meg, ami a rovatnyitó oldalak szerkezeti felépítését is alaposan megváltoztatta a könnyebb áttekinthetőség és az anyagok fontossági sorrendjének jobb felismerhetősége érdekében.

Y_screen (2)

Y magazin: negyedévente megjelenő, hetente online tartalmakkal frissülő férfimagazin iPaden.

 

Az Y magazin 2013 őszi lapszámának tartalmából:

–         Mercedes Benz S 400 Hybrid

–         Porsche 911 – Dögös ötvenes

–         Az új iPhone

–         A jövő közlekedése

–         Strandröplabda, avagy Sex on the Beach

–         Unicikli – egy kerékkel kevesebb

–         Borok a Budavári Borfesztiválról

–         Kiss Tibi interjú

–         Jön az új Quimby lemez – Hallgass bele!

 

Y_screen (8)

Az Y iPad magazin letölthető innen: https://itunes.apple.com/hu/app/y-magazin/id488164811?mt=8

Vélemény, hozzászólás?