Az LG bemutatta első „kompakt” okostelefonját, a G2 minit

Szerző:

kiskep

Az LG Electronics (LG) Barcelonában, a 2014-es Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatta be első „kompakt” kialakítású okostelefonját, a G2 minit. Az LG díjnyertes G2 készülékének kisebb változata, a G2 mini a „nagytestvér” számos prémiumkategóriás funkcióját elérhetővé teszi egy új, szélesebb közönség számára.

 

 

Az LG prémiumkategóriás G sorozatának csúcsmodelljeiben megtalálható felhasználó-központú funkciók — mint a Guest Mode, a Plug & Pop, a Clip Tray és a Capture Plus — a G2 mini révén a felhasználók új generációihoz is eljuthatnak. Mivel a középkategóriás okostelefont több millió ügyfél igényei szerint tervezték, a G2 mini számos változatban lesz elérhető. Kapható lesz többek között egy és két SIM-kártyás, valamint 3G és 4G LTE hálózattal működő típus is, mindez négy élénk színben.

A mai okostelefon-piacon két kategória alakult ki: az 5 hüvelyknél nagyobb képernyőjű, prémium szintű eszközök, valamint a 4,7 hüvelykes képernyővel rendelkező, középkategóriás készülékek csoportja.1 A 4,7 hüvelykes, optimális hardverrel rendelkező G2 mini egyedülállónak számít kategóriájában, és tökéletesen kielégíti azon felhasználók igényeit, akik kiváló minőségű, praktikus funkciókat kínáló okostelefont keresnek. A nemzetközi sajtótótól a tavalyi év folyamán számos kategóriában első díjat szerző okostelefon „kompakt” verziója, a G2 mini többek között a G2 készülék esetében bevezetett hátlapgombot is megörökölte. A 4,7 hüvelykes kijelző, valamint a 2440 mAh-s akkumulátor egyaránt egyedülállónak számít a kategóriában, míg az élethű színekkel rendelkező IPS-kijelző és a nagy teljesítményű, négymagos processzor jelentősen megkönnyíti a párhuzamos munkavégzést. A G2 mini a jelenleg elérhető legfrissebb, LG-re optimalizált Android 4.4 KitKat operációs rendszerrel kerül forgalomba.

 g2

„A G2 mini azért nagyszerű készülék, mert a G2 által kínált kiemelkedő előnyöket egy kompakt, középkategóriás készülékben egyesíti, így több millió felhasználó élvezheti az LG prémiumkategóriás funkcióit” – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „A készülék a modern formatervezés és a praktikus, felhasználói élményt fokozó funkciók tökéletes egyensúlyát nyújtja a teljesítmény feláldozása nélkül.”

Az érdeklődők elsőként az MWC 2014 kiállításon, a barcelonai Fira Gran Via központ 3-as termében ismerkedhetnek meg közelebbről a G2 minivel.

Fő paraméterek:

–    Chipset:  1,2 GHz-es Qualcomm négymagos MSM8926 (LTE) / MSM8226 (3G)

                          1,7 GHz-es Nvidia négymagos Tegra 4i (LATAM LTE változat)

–    Kijelző: 4,7 hüvelykes (12 cm) qHD IPS-kijelző (960 x 540)

–    Memória: 8 GB eMMC / 1 GB RAM / SD-kártya nyílás

–    Kamera: 8,0 MP / 13,0 MP (LATAM LTE változat) (hátlapi) / 1,3 MP (előlapi)

–    Akkumulátor: 2440 mAh (cserélhető)

–    Operációs rendszer: Android 4.4 KitKat

–    Méret: 129,6 x 66,0 x 9,8 mm

–    Súly: 121 g

–    Hálózat: Cat. 4 és VoLTE / Cat. 3(LATAM), HSPA+ 21 Mbps (3G)

–    Csatlakozók: Bluetooth 4.0, WiFi (802.11 b/g/n), A-GPS, NFC (csak a 4G LTE változat esetén)

–    Színek: titániumfekete, holdfehér, piros, pezsgőszínű (régiótól függően)

Vélemény, hozzászólás?