Az EU jóváhagyta, hogy az Apple megvásárolhassa a Beats-et, kezdhetnek is pereskedni

Szerző:

headphoneMár félig a zsebében tudhatja az Apple a Beats felvásárlásáról szóló 3 milliárd dolláros szerződést azután, hogy az Európai Unió illetékes bizottsága úgy ítélte meg, hogy a tranzakcióval az Apple nem jut monopolhelyzetbe a fejhallgató piacon.

3 milliárd dollárért szeretné megvenni a prémium kategóriás fejhallgatókat és hangszórókat gyártó Beats-et az Apple, amihez első körben az Európai Unió engedélye kellett, melyet meg is szereztek. Az indoklás szerint a vásárlással az Apple nem lesz egyeduralkodó a fejhallgató piacon, elvégre sok más gyártó, így a Bose, a Sennheiser, a Sony és még számos versenytárs van az ágazatban. Tehát az Apple messze állna a monopolhelyzettől.ipod_beats

A vásárlásra az USA illetékes szervezetének is rá kell még bólintani, de a hozzáértők szerint ott sem lesz probléma és létrejöhet az üzlet.

A Beats megvásárlásával egy újabb gondot vesz a nyakába az Apple, ugyanis a nagy vetélytárs Bose már beperelte a Beats-et 5 szabadalmi jogsértés ügyében, mely a vezetéknélküli fejhallgatók zajszűrésére vonatkozik.

Forrás: engadget.com

Vélemény, hozzászólás?