Az ARM újra együttműködik a Huawei telefonos részlegével

Szerző:

A brit chip készítő ARM kijelentette, hogy megindítja chipjeinek  beszállítását a Huawei-hez, miután májusban megszakította a kapcsolatot a kínai céggel az USA-Kína kereskedelmi konfliktus eredményeként.

 

 

 

 

 

Az ARM úgy véli, hogy technológiái az Egyesült Királyságból származnak, és ezért azoknak a Huawei-hez történő szállítása nem  sérti az Egyesült Államok szankcióit. A Huawei leányvállalata, a HiSilicon, amely a vállalati okostelefonok lapkakészleteit tervezi, ARM tervrajzokat használ chipjeinek alapjául. Az ARM v8-A architektúrája és annak következő generációja nem amerikai eredetű, állítja a cég, s így az Egyesült Államok korlátozásai nem vonatkoznak rá.

Az USA és Kína közötti kereskedelmi vita úgy tűnt, hogy súlyosan érinti a Huaweit , az amerikai beszállítók megtagadták az együttműködést, bár a kezdeti, szigorúan korlátozó feltételeket később enyhítették, és egy hónappal ezelőtt a Qualcomm is folytatta szállításait a Huawei felé. Az ARM visszatérésével, pedig még könnyebb lesz a Huawei számára a jövő telefonjainak elkészítése.

 

 

Vélemény, hozzászólás?