Brass Monkey, avagy a majom és az okos köszörűkő – alkalmazásteszt

Szerző:

avatar

Az elmúlt években a virtuális játékipar (mert ugye itt most nem a fakocka és társairól lesz szó) a PC-s bázisról erőteljesen a konzolok, majd későbbiekben az okos kütyük térhódításának köszönhetően részben a mobil eszközökre kezdett el átvándorolni. Természetesen nem az asztali generációt akarom temetni (habár már egy ideje nem játszom, még mindig nagy rajongója vagyok a PC-knek, illetve annak az érának). A Brass Monkey-hoz elsősorban szükség lesz egy asztali gépre vagy laptopra, mellette pedig egy androidos/almás okos telefonra, táblagépre. De mi is itt a majom, és minek a köszörűkő? A tovább gombra kattintva derítsük ki…

Maga a dolog egy egyszerű játékszolgáltató rendszer, melyhez kiegészítésként le kell tölteni egy alkalmazást az okos “köszörűkövünkhöz”, amelyet így kvázi irányítóként használhatunk, amíg az események egy böngészőben futnak asztali számítógépünkről, vagy laptopunkról. Ehhez csupán három feltétel szükséges: Egy bármilyen PC (nem kell bikaerős hardverre gondolni itt), egy wifi hálózat, és végül egy Androidos/iOS-es ketyere.

A kezdőoldal

A kezdőoldal

 

Csatlakozás

Csatlakozás

Először is töltsük le az appot a Play Store-ból, illetve az App Store-ból (kinek, mi), majd a már fent aposztrofált desktop rendszeren (windows/linux/macintosh is szóbajöhet) látogassunk el a http://playbrassmonkey.com/ oldalra, majd indítsuk el mobil készülékünkön is a progit. Amennyiben az eszközök egy wi-fi hálózaton helyezkednek el szépen összepárosodnak, ezek után pedig kedvünkre böngészhetünk a játék kínálatból. Ennek a párosnak vagy társulatnak az eredménye pedig a gyakorlatban, egy vezeték nélküli kontrollerekkel ellátott konzol lesz. A desktop-unk válik a távirányított konzollá, a kézbe vehető társa pedig a távirányító kontrollerré. Természetesen a telefonba épített érzékelők is szerepet játszanak az irányításban. Ebből kifolyólag, annak döntögetésével tudunk pl kanyarodni, vagy rohanni jobbra-balra. A kijelzőn pedig mindig az adott játékhoz tervezett gombsort látjuk, így pl egy olyan játéknál ahol kell 2 gomb az irányításhoz, nem kell problémáznunk, hogy „vajon melyik kettő az”.

Kategóriák

Kategóriák

 

Ömlesztve minden

Ömlesztve minden

 

A kontroller telefonon, ha akarjuk egér helyett ezzel is navigálhatunk az alkalmazáson belül

A kontroller telefonon, ha akarjuk egér helyett ezzel is navigálhatunk az alkalmazáson belül

Az alkalmazáson belül úgynevezett tallér rendszer van, ezekkel vásárolhatjuk meg a fizetős játékokat. Emellett természetesen akadnak bőven ingyenes játékok is, mind az egyszemélyes, mind a multiplayer kategóriában.

8

Szabványos zombihentelés FPS nézetben

Szabványos zombihentelés FPS nézetben

Mindenképp érdemes kipróbálni többedmagunkkal is, hiszen a körökre osztott verziókon túl (pl. minigolf és társai), létezik realtime többjátékos rendszer, illetve vannak kifejezetten PvP-re (egymást csapkodhatjuk látástól mikulásig) kihegyezett játékok is.

Oldalnézetes vagdalkozós játék. Jópofa, nagy előnye, hogy akár négyen is játszhatjuk egyszerre realtime

Oldalnézetes vagdalkozós játék. Jópofa, nagy előnye, hogy akár négyen is játszhatjuk egyszerre realtime

 

Az irányítása

Az irányítása

 

A dolognak természetesen van szépséghibája nem is kevés. Bizonyos játékok esetén (tapasztalatom csak az ingyenesekkel volt, a fizetősöknél nem tudom ugyanez a helyzet áll-e fent) előfordulhatnak kisebb-nagyobb bugok, összeomlaszthatja esetenként a chrome-ot, vagy a unity playert, esetleg a java plugint. Szerencsére azonban a folyamatosan bővülő kínálat mellett a hibajavításra is jut ideje a fejlesztőbrigádnak, hiszen a rendszer rengeteget fejlődött, illetve stabilizálódott az indulás óta.

Itt a dolog sajnos eldobta a kanalt teljes képernyőn, így a feladatkezelőnek kellett a helyzetet ráncbaszednie

Itt a dolog sajnos eldobta a kanalt teljes képernyőn, így a feladatkezelőnek kellett a helyzetet ráncbaszednie

Végszóként én csak ajánlani tudom, egy próbát mindenképp megér. Érdemes mindenképp sokadmagunkkal belevágni, ha már kedvet kaptunk hozzá, hiszen okostelefonja szinte mindenkinek van, egyedül pedig hamar ráunhat az ember annak ellenére, hogy jóval bővebb a kínálat, mint a többjátékos kategóriában.

1 hozzászólás a cikkhez

  1. Zagor szerint:

    Emlékszem mennyit ökörködtünk ezzel. 😀 Nagyon beteg. A legtöbb “egyszerű-buta” játék olyan szintű koncentrálást igényel, hogy hajjaj. Két kedvencem van: a majomgolf és az az űrhajós, amikor egy kockán 5 hajtómű van, és minden telefon egyet képvisel. Na ott nagyon beteg szinkronban maradni, hogy ne boruljon fel a p*csába az egész. 😀 Ajánlom mindenkinek, tényleg rendesen leköti az embert, akár csak ha ketten bénáztok, akár házibulin.

Vélemény, hozzászólás?