A Xiaomi kettős kijelző alatti kamera szabadalommal jelentkezett

Szerző:

Az elmúlt héten egy jelentés rámutatott, hogy a Samsung azon dolgozik, hogy megkezdje a kijelző alá épített kamerák tömeggyártását. Az igazság az, hogy nem a Samsung az egyetlen gyártó, aki az UDC technológia fejlesztésén dolgozik.

 

 

 

 

 

A Xiaomi néhány hónappal ezelőtt már nyilatkozott a képernyő alá épített kamerákkal kapcsolatos terveiről – ez nem sokkal azután következett, hogy az Oppo bejelentette hasonló technológiai terveit. A legfrissebb jelentés a TigerMobiles- tól származik, ami  a Xiaomi legújabb szabadalmát mutatja be az UDC technológiáról. A szabadalmat szeptember 30-án adta ki a CNIPA (Kína Nemzeti Szellemi Tulajdoni Hivatala), és egy képernyő alatti kettős kamerákkal ellátott okostelefon terveit mutatja be.

Érthető az okostelefon-gyártók ilyen típusú megoldások iránti igénye, mivel így nem lenne szükség notch-ra, lyukakra vagy pop-up kamera modulokra, mégis tökéletes kijelző-képernyő arányszámokat tudnának elérni. Jelenlegi állapotában ez a technológia még nem tökéletes, de a telefonkészítők megpróbálják kitalálni, hogyan javítható a kamera minősége, mivel a képet kissé befolyásolja a kijelző panel elemeinek takarása. A technológia még nem tökéletes ezért arra számíthatunk, hogy a képernyő alatti kamerák a közép- és alsó kategóriájú okostelefonokon jelennek meg, mielőtt bekerülnének a felsőkategóriás zászlóshajókba.

 

 

 

forrás:GSMArena

Vélemény, hozzászólás?