A Samsung Galaxy S10/Note 10 ujjlenyomat-olvasóinak problémája sokkal komolyabb lehet, mint amilyennek látszik

Szerző:

A múlt héten hallhattunk arról, hogy néhány Samsung Galaxy S10 felhasználó problémát észlelt az ultrahangos ujjlenyomat-olvasókkal kapcsolatban, amelyek lehetővé tették a nem regisztrált ujjlenyomatok általi feloldást. Később többek általi bejelentés alapján kiderült, hogy ez a probléma szintúgy fennáll a Galaxy S10+ és Note 10 felhasználók körében is.

 

 

 

 

A Samsung hivatalos nyilatkozatot adott ki az ügyről, állítva, hogy „bizonyos szilikon képernyővédők” okozzák a problémát, és hogy a felhasználóknak abba kell hagyniuk az ilyen védőeszközök használatát, és ujjlenyomatukat újra regisztrálniuk nélkülük. Nemrégiben azonban egy Note 10 felhasználónak sikerült feloldani a telefont be nem regisztrált ujjal egy egyszerű szilikon lap kijelzőre helyezésével. Ez megmutatta az ultrahangos technológia sebezhetőségét, és hogy a probléma nem csak a képernyővédővel regisztrált ujjlenyomatokkal kapcsolatos.

A fenti videón jól látható, ahogy a felhasználó képernyővédő használata nélkül regisztrálja ujjlenyomatait. Ennek ellenére amint ráhelyezi a TPU fóliát a szkenner megzavarodik és képes lesz be nem regisztrált ujjlenyomatával is feloldani az eszközt. Ugyanazt a folyamatot többször is elvégzi, különböző ujjakkal, és minden alkalommal kivétel nélkül jelentkezik a probléma. Érdemes megemlíteni, hogy a tesztet a Note 10 Exynos változatán végezte így jelenleg nincs információnk arról, hogy a Snapdragon modelleknél is hasonlóan jelentkezne-e ez a hiba. A Samsung nemrégiben kiadott egy szoftverfrissítést az Exynos Note 10+ 5G készülékhez, amely tartalmazza az ujjlenyomat-olvasó javításával, és ezt a közeljövőben vélhetően a Note10 és S10 felhasználók is meg fogják kapni.

 

 

 

 

Forrás: GSMArena

Vélemény, hozzászólás?