A Samsung Galaxy Note 3-ban debütál az Exynos 5 Octa processzor?

Szerző:

ExynosProcessorLogoÉpp hogy véget ért a CES, máris elkezdődött a spekuláció, hogy a Samsung hol fogja először használni a most bemutatkozott új nyolc magos processzorát. Ésszerű lépésnek tűnne a Samsung részéről, hogy a következő generációs Exynos 5 Octa processzor a nagy valószínűséggel még az idén bemutatásra kerülő Galaxy Note 3-ban debütáljon.

 

A Samsung ígérete szerint a Exynos 5 Octa az előd 4 magos Exynos processzorokhoz képest 70 %-kal nagyobb hatékonysággal dolgozik és használja fel a bevitt energiát. Erre szükség is lesz a Note III esetében, elvégre arról már érkeztek hírek az ősszel, hogy a Note II-höz képest jelentősen nőni fog a kijelző és a korábbi „picurka” 5.5 colról 6.3 colra fog emelkedni a képátló. Ez így elsőre hatalmasnak tűnik, de azt már tudjuk, hogy a Huawei is bemutatott a közelmúltban egy 6.1 colos full HD kijelzős készüléket, azt meg már csak egy picivel kell megfejelni a 6.3-hoz.

Hogy használat szempontjából milyen lesz egy ekkora készüléket kézben tartani, egyelőre még nem tudjuk, de remélhetőleg a következő PFC találkozón ezt is megtapasztalhatjuk. 😉

 

Forrás: unwired view.com

2 hozzászólás a cikkhez

Vélemény, hozzászólás?