A Samsung bemutatja a munkahelyi biztonságot segítő Samsung KNOX-ot

Szerző:

kiskepA Samsung KNOX egy átfogó mobil megoldás munkavégzéshez és a szórakozáshoz egyaránt

Budapest, 2013. február 28. – A Samsung Electronics KNOX néven olyan teljes körű biztonsági megoldással lép piacra, amely a legfrissebb BYOD (Bring Your Own Device – hozd a saját eszközöd) trendekkel járó biztonsági problémákra nyújt megoldást, így ennek köszönhetően a dolgozók saját készülékei alacsonyabb biztonsági kockázattal használhatóak munkavégzésre a vállalati informatikai rendszerben.

A KNOX egyesíti magában az NSA (National Security Agency – Nemzeti Biztonsági Szolgálat) által kifejlesztett Security Enhanced (SE – fokozott biztonságú) Android platformot, valamint a hardveren és az Android keretrendszeren is megjelenő integritásmenedzsment szolgáltatásokat. A KNOX különválasztja a mobil eszközök üzleti- és magáncélú felhasználását. Ezt a szétválasztást az SE Android és a fájlrendszer-szintű kódolás is elősegíti, amelyek védelmet jelentenek az üzleti adatok és alkalmazások számára az adatszivárgás, a vírusok és a rosszindulatú programok támadása ellen. Az egyszerűsített és a leggyakoribb vállalati infrastruktúrákkal – mint például az MDM, a VPN és a Directory Services – kompatibilis KNOX egyszerű kezelhetőséget és megfelelő biztonságot kínál azon vállalati IT osztályok számára, amelyek saját Bring Your Own Device (BYOD – hozd a saját eszközöd) stratégiájukat szeretnék megvalósítani és fenntartani.

img_knox_04

A főoldalon lévő ikonról könnyen elérhető KNOX alkalmazásban a vállalati biztonsági követelményeknek megfelelő, ellenőrzött alkalmazások futatthatók és műveletek végezhetők el, köztük az e-mailezés, a böngészés, a telefonkönyv, a különféle naptárak, a fájlmegosztás, a CRM és az üzleti intelligencia alkalmazások. A KNOX lehetővé teszi a meglévő Android ökorendszer-alkalmazások számára, hogy automatikusan beépüljenek a vállalati rendszerekbe, és hitelesített védelmet biztosít az alkalmazás forráskódjának bármilyen szintű megváltoztatása nélkül. A KNOX mentesíti az alkalmazásfejlesztőket az alól, hogy egyedi üzleti megoldásokat kelljen fejleszteniük, például FIPS-minősített VPN-t, készülékfüggő titkosítást, Enterprise Single Sign On-t (SSO – egypontos bejelentkezési megoldás), Active Directory támogatást és Smart Card-alapú többtényezős hitelesítést.

„A biztonság és a titkosítás érthető módon akadályozza a vállalkozásokat a BYOD stratégia teljes körű megvalósításánál. A KNOX megoldás egy készülékben egyesíti az üzleti- és a magáncélú felhasználást. Azáltal garantálja a vállalati szabályozás és az alkalmazotti megelégedettség közti egyensúlyt, hogy alapvető biztonságot kínál platform szinten is, miközben semmi sem csorbítja a felhasználói élményt.” – mondta JK Shin, a Samsung IT és Mobil divíziójának vezetője és elnöke.

A KNOX a Samsung üzleti megoldása, amely kompatibilis a Samsung For Enterprise (SAFE – Samsung üzleti megoldások) programmal. További információk a SAFE programmal kapcsolatosan itt találhatók.

A KNOX kereskedelmi forgalomban Magyarországon várhatóan 2013 harmadik negyedévétől lesz elérhető egyes Samsung GALAXY készülékeken.

További információk: http://www.samsung.com/global/business/mobile/samsungknox/

Vélemény, hozzászólás?