A Huawei végre forgalmazni kezdi a Mate X-et

Szerző:

A Huawei végre megkezdi hajlítható Mate X telefonjának forgalmazását. Az év elején az MWC szakkiállításon mutatták be Barszelónában,  ennek ellenére több mint fél évet vett igénybe a termék tökéletesre csiszolása és a felhasználókhoz való eljuttatása.

 

 

 

 

A Huawei hivatalos online áruháza a Vmall november 15-től forgalmazza 16,999 jüanért (ez körülbelül 680 ezer forint). Hamisak voltak a pletykák, miszerint a Huawei Mate X  Kirin 980 lapkakészlettel érkezik, ahogyan azt eredetileg bejelentették, processzorát Kirin 990-re frissítették,  amelyet integrált Balong 5000 (5G ) modemmel szállítanak. Egyéb specifikációi közé tartozik a Leica márkájú négykamerás rendszer, a 4500 mAh-ás akkumulátor és az elképesztő 55W-os gyorstöltés.

Kinyitott állapotban egy 8 hüvelykes OLED kijelzőhöz jutunk, összehajtva pedig két képernyős telefonná válik – az elülső panel 6,6  hüvelykes 19,5: 9 képarányú, míg hátulra egy 6,38 hüvelykes, hosszúkás 25: 9 oldalarányú panel jutott.

A telefon Google-szolgáltatások nélkül érkezik, ahogy ez Kínában szokás. A világ többi részére, még kétséges a forgalmazása, nem is annyira a magas ár, mint inkább a Google ökoszisztéma hiánya akadályozhatja terjedését. Reményeim szerint a hajlítható kijelzők következő generációja a jövő ében, már elfogadható árszinttel érkezik, s így hozzájuthat az „átlagember” is ehhez a technikai különlegességhez.

 

 

 

forrás:GSMArena

Vélemény, hozzászólás?