A Huawei Mate 20 Pro vezetékes és vezeték nélküli töltési rendszere (SuperCharge)

Szerző:

Nagy kíváncsisággal vetettem bele magam a telefon töltési metódusába, amely jelenleg az egyik leggyorsabb a piacon. Két videót is készítettem a témában, az egyik a vezetékes,  a másik pedig a vezeték nélküli töltésről szól. Néhány mérést is végeztem, a töltők érinkezőinek széllességére voltam kíváncsi, mekkorának is kell lenniük ahhoz, hogy elbírják a 4 Amperes töltőáramot.

 

 

 

 

A Huawei vezetékes gyorstöltése 10 Voltot is le tud adni, és képes emellett  még 4 Ampert is átcsorgatni  kábelén. Ezzel már elérhetjük a 40 Wattos teljesítményt, ami azért nem semmi. Ezt a teljesítményt nem lehet, csak úgy kicsikarni a normál USB-C-s kábelekből és töltőfejekből, ehhez át kellett azokat tervezni. A videómban bemutatom, a megnövelt érintkezőket és összehasonlíthatjátok azok méreteit egy Samsungos gyorstöltőhöz képest.  Azt is ellenőrizhetitek, hogy tudja-e tartani a Huawei azon ígéretét, hogy fél óra alatt 70%-ra tölti az akkumulátort.

Ezt a töltési sebességet csak a gyári töltőfejjel és kábellel tudják garantálni, mint az láthatjátok ilyen mértékű áramhoz, már minden alkatrészen meg kell vastagítani az érintkezőket.

A vezeték nélküli töltésben is élen jár a kínai gyártó, létrehozta saját töltőjét a HUA-CP60-at. A töltő kisméretű, mégis kitol magából 15 Wattot, és kapunk mellé Huawei SuperCharge (40W) töltőfejet és kábelt is. Felületét szilikon gumival borították, így a telefont csúszásmentesen megtartja. A belsejében felgyülemlett hőt nagyméretű alumínium hűtőborda távolítja el, nem ventilátor. Kevesebb mozgó alkatrész hosszabb távú megbízhatóság.  A gyártó ígérete szerint képes fél óra alatt 31 %-ot a telefon akkumulátorába pumpálni. A következő videóból kiderül, mire is képes a szerkezet.

 

 

Vélemény, hozzászólás?