A HTC bejelentette az Exodus 1S, olcsó kriptovaluta telefont

Szerző:

A HTC újonnan kinevezett vezérigazgatója, Yves Maitre szerint a vállalat okostelefon-üzletének az a problémája, hogy elmaradt a hardveres innováció. Vezetése alatt a HTC ismét a csúcskategóriás okostelefonokra fog összpontosítani, bár az Exodus 1s még nem ebbe a kategóriába tartozik.

 

 

 

 

A telefont már Maitre érkezése előtt megtervezték, és már hivatalos, hogy kiadásra fog kerülni az előző block-chain telefon (Exodus) utódjaként.

Mitől lesz kriptovaluta telefon egy eszközből?

A telefon árát fizethetjük bitcoinnal és lifecoinnal is, ami már egyértelmű célzás, hogy milyen célra szánták. Egy olyan eszközt szerettek volna megalkotni amely blockchain és kriptovaluta kompatibilis. Ennek lényege, hogy egy átlagos telefon tulajdonságai felett biztonságos kriptovaluta tranzakciókat biztosítson.  A készülékben megtalálható egy speciális hardveres egység, amely biztonságos tárolóhelyet biztosít a kriptovaluta kódok/kulcsok megőrzésére.

A HTC Exodus 1s nem igazi utódja az Exodus-nak, mivel hardvere gyengítve lett az utóbbihoz képest. Kijelzője 5,7hüvelykes és HD+ felbontású, amit egy Snapdragon 435 processzor hajt, 4GB RAM és 64GB tárhely társaságában. Ezen kívül egy 13MP-es kamerával lett felszerelve elöl és hátul egyaránt, valamint egy 3000 mAh-es akkumulátorral rendelkezik. A speciális  célra átalakított szoftvere Android 8 Oreo alatt fut. Az ára 219 euró (nagyjából  72 ezer forint). Forgalmazása kizárólag Európára, Tajvanra, Szaúd-Arábiára és az Egyesült Arab Emírségekre lett korlátozva.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?