A Hélium csak egy gáz, mégis gondot okozhat az Apple iPhone és az Apple Watch felhasználók számára

Szerző:

Az Apple iPhone felhasználói útmutatójában van egy olyan szakasz,amely azt írja: “Ha az iPhone olyan helyre kerül, ahol magas az ipari vegyi anyagok koncentrációja, beleértve a cseppfolyósított gázok, például a hélium elpárologtatását is, károsíthatják vagy csökkenthetik az iPhone funkcióit Ha a készüléket ez a probléma érintette, általában nem lehet bekapcsolni, ilyenkor húzza ki a töltőkábelt és hagyja, hogy a készülék kiszáradjon kb. egy hétig”.

 

 

 

 

Ezt a tényt számos incidens támasztja alá például a Morris kórházban, Chicago közelében, ahová egy új GE MRI gépet telepítettek, amely héliumszivárgást okozott. Az épület szellőztető rendszere lehetővé tette, hogy a gáz a kórház minden pontjára eljusson. Számos iPhone és Apple Watch mondta fel a szolgálatot. Összesen 40 Apple eszközzel volt probléma, viszont egy Androidos készülékben sem tett kárt a hélium. Továbbá az MRI gép hűtésére használt hélium a régebbi Apple iPhone termékekben sem tett kárt csak az újabb modellekben.

Úgy tűnik, hogy az Apple nemrég elkezdett mikro-elektromechanikus rendszereket használni (MEMS) a korábban használt nagyobb méretű kvarc komponensek helyettesítésére. A héliummolekulák elég kicsik ahhoz, hogy beszivárogjanak a MEMS chipekbe és megzavarják azok működését. Ezt tesztekkel is alátámasztották. Ha egy iPhone 8 Plus-t egy héliummal töltött zárt tasakba helyeztek el az eszköz 8 perc után felmondta a szolgálatot. A tesztet laboratóriumi körülmények között is elvégezték ahol a telefon csak 4 percig bírta mielőtt lefagyott és kikapcsolt volna.

Miközben a hélium a léggömböket felrepíti a magasba,úgy tűnik,hogy az iPhone és az Apple Watch termékeket lehúzza, mint egy ólomsúly.

Ügyeljen arra, hogy ne tegye ki a készüléket ilyen gázoknak.

 

 

forrás: phonearena

Vélemény, hozzászólás?