A Comic Reader Mobi megújul – képregény olvasás felsőfokon

Szerző:
 
kiskepRendszeresen követem a Comic Reader Mobi képregényolvasó program fejlődését. Annak idején már fent volt Winmós készülékeimen, és a HD2 vendég Androidján is. Készítői rendszeresen ellátnak tesztverzióval, most is elküldték a program legújabb 3.12-es beta verzióját. Ennek érdekességeit, újításait szeretném most bemutatni.

cimkep

 

A program sok-sok furcsasággal szolgált első telepítése után. A Note kijelzőjének felbontása még idegen volt számára, de a programozó (Ty Landercasper) azonnal javította az általam jelzett hibákat. Igazán segítőkész csapatról van szó, mindent megtesznek a tökéletes program létrehozásáért.

 

Következzenek jellemzői:

Amikor rákoppintunk a szövegbuborékra, felnagyított formában jelenik meg, ami kisebb képernyő esetén hasznos tulajdonság. Kétujjas nagyítással még növelhetjük is méretét.

 

 

A 10 inches tabletek esetében hasznos lehet a dupla oldal (double page) mód, amelynél egyszerre két oldal jelenik meg a képernyőn.

 

double_page

 

Ismeri az összes képregény formátumot (ZIP, RAR, CBR, CBZ), sőt az iPhone és az iPad még a PDF-et is elfogadja. Minden képregény esetében elmenti azt ahol éppen tartottunk az olvasással, vagyis automatikus a könyvjelző elhelyezés.
Gyorsítja a lapozást azzal, hogy előre betölti a memóriába a következő oldalt.
Azt a képregényt, amely kisebb felbontású, mint a PDA kijelzője, fel tudjuk nagyítani. Igazíthatjuk szélességét, magasságát, avagy nyújthatjuk teljes képernyőre is.

 

 

Nagyon látványos lett a menü grafikája, a képernyő tetejéről tudjuk lehajtani, mint egy papírlapot. A menü gombot megnyomva pedig magától nyílik le.

 

 

Sikerült a virtuális lapozást finomhangolása is, szépen gördülékenyen lehet segítségével a következő oldalra jutni. Teljesen olyan élményt ad, mintha egy valódi újság lapja lenne.

 

 

Azokat az apró részleteket, amelyeket jobban szeretnénk látni, a kétujjas (multitouch) módszerrel kijelölt virtuális nagyítóval pásztázhatjuk végig.

 

 

Különleges újítás a kétnyelvű (Practice language) üzemmód, amelynek használatához csak meg kell szereznünk egy képregény, két különböző nyelvű változatát. Ezeket betöltjük a programba, és amikor rákoppintunk egy szövegbuborékra, megjelenik a szöveg fordítása. Nyelvgyakorlásra kiválóan alkalmas, akár a japán nyelv elsajátításában is segíthet. Cool

 

 

Bekapcsolhatjuk a mozgásérzékelőt (Display/Floating Windows), így a szóbuborékok árnyékostul a PDA billentésével együtt mozognak. Túl sok gyakorlati haszna nincs a dolognak, de nagyon látványos.

 

 

A képregényeinket akár egy WebDAV kiszolgálóról is szerezhetjük, így nem veszítünk értékes tárhelyet a készülék helyi memóriájából.

 

webdav

 

Készítettem a programról egy nyúlfarknyi videót, amely összefoglalja az eddig bemutatottakat.

 

 
 
Ezen a linken ki lehet próbálni a program demóját:
 
 
A Comic Reader Mobi fejlesztői jó úton haladnak a tökéletes képregény olvasó felé, remélem tovább folytatják a munkát töretlen lelkesedéssel. Kellemes képregény olvasást kívánok mindenkinek

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] Képregényeimhez a Comic Reader Mobit használom, erről már készítettem régebben egy rövidke cikket, itt. […]

Vélemény, hozzászólás?