Menu
Categories
Sense 3.0 zárképernyőt mindenkinek!
2011.07.31. Alkalmazás
A tajvani HTC készülékein elérhető Sense for Android véleményem szerint – annak ellenére, hogy nem HTC-s telefonom van – a legkiválóbb mobilos shell, ami a zöld robotos rendszeren elérhető. Látványvilága, dizájnja és a színösszeállításai egyszerűen lenyűgözőek, az pedig, hogy szinte az egész rendszer kinézetét átfogóan módosítja, már csak hab lehet a tortán. Az “érzékek” 3.0-ás verziójával debütált Lockscreen, avagy szépen magyarosan zárképernyő elkészítésével a HTC szoftveres mérnökei ismét hatalmasat alkottak – olyannyira hatalmasat, hogy az XDA-s srácok azonnal tudták: ezt mindenki számára előrhetővé kell tenni.
 
 
 
 
 
Mi pedig nem úgy ismerjük az XDA-t, mint aki egykönnyen feladja a dolgokat. Nekik köszönhető például az Android HD2-re történő portolása, vagy a Honeycomb átültetése a HTC EVO-ra – s noha a mostani akciójuk nem is lett olyan nagy volumenű, mint előbbi kettő, kétségtelen, hogy a zöld robotos társadalom szívmelengető hírként fogja fel.
 
 
Nyilván örülünk neki, hiszen a HTC Sensation-ös cikkben ódákat zengtem róla, hogy miért is kiemelkedően jó ez a bizonyos Sense 3.0-ás zárscreen. Egyfelől nagyon korrektül néz ki, alapvető funkcióját – tehát a telefon lezárását – tekintve maximálisan megbízható, szépen variálható a felülete, azaz minden megvan benne, ami egy zárképernyőt igazán szerethetővé tud tenni.
 
 
 
 
Engem mégis leginkább az fogott meg benne, hogy a képernyőn négy darab változtatható ikon csücsül. Ha ezeket megérintjük, akkor a nagy szürke körben – ami mellesleg az unlock szerepét is betölti – megjelenik az adott ikon sziluettje, amibe belerántva az ikont, a feloldás után rögtön elindul a hozzá kapcsolódó alkalmazás.
 
 
Gondolom, így leírva is mindenki számára érthető volt, hogy mégis miről szól a fáma, de az alábbi videón a vizuális típusúak is kielégíthetik a Sense 3.0 zárképernyője iránt táplált vágyaikat! 
 
 
 

 
 
 
Mivel ahány ember, annyi ízlés, ezért nem biztos, hogy mindenkinek bejön ez a fajta feloldási mód, ám az előzetes felmérések alapján eddig még egy felhasználó sem csalódott benne. S ami igazán jó hír, hogy az XDA-nak hála immáron ezt a zárképernyőt minden Androidot használó személy alkalmazni tudja a saját készülékén. A lockscreen használatának feltétele, hogy előzőlegesen fel kell telepíteni a SOLA-team által elkészített Agile Lock nevezetű záró-feloldó alkalmazást, amelyhez letöltő linket EZEN az oldalon találhattok.
 
 
 
A Sense 3.0-ára egy az egyben hasonlító felület egyébként variálható is, hiszen mind a háttér, mind a betűtípus, és a parancsikonok külleme/funckiója is szabadon állítható. A Sense 3.0-hoz igazodó lezárási képernyőhöz tartozó letöltési link az eredeti XDA-s topikban található meg, ahol további információkat is olvashattok angol nyelven.
 
 
 

 
Forrás: xda-developers
 
PDA Fan Club
Szerző: Kromosome
Vélemény, hozzászólás?
*