2000 magyart dolgozót érint a Microsoft óriási leépítése

Szerző:

nokia_komarom_end18.000 embert bocsájt el a Microsoft, ebből 14.500 a nemrégiben megvásárolt Nokia alkalmazottja. A minket érintő legszomorúbb része a történetnek, hogy ebből kétezren a Nokia komáromi gyárában illetve a gyár beszállítóinál, alvállalkozóinál dolgoznak.

Ázsiába viszi a Nokia komáromi gyáregységének termelését a Microsoft. Ez is része annak az ésszerűsítésnek, amit az óriáscég pár hónappal ezelőtt elkezdett. Erről is beszélt Satya Nadella a Microsoft vezetője.

A szerkezetátalakítás kapcsán most összesen 18.000 dolgozótól válnak meg, melyből 14.500 a korábbi nagy bevásárlásnál megszerzett finn Nokia alkalmazottja. Pedig az évek óta stagnáló komáromi gyárban nagy reményeket fűztek az új tulajdonos érkezéséhez, de a költségcsökkentésnek ez a gyár is áldozatául esett. A Microsoft az olcsóbb távol-keleti munkaerővel fogja gyártatni a Nokia termékeket.

steveandsteve
Biztos így képzelte el a Nokia?

Nem most kezdődtek az elbocsájtások a komáromi Nokiánál. Két éve egyszer már több mint 2.000 dolgozótól váltak meg és most a maradék 1.600-t is utcára teszik. De mivel egyetlen gyár sem önfenntartó, külső partnerekre szorul, így ehhez hozzáadódik az a további 400 ember is, akik a beszállítóknál és az alvállalkozóknál veszítik el a megélhetésüket.

Forrás: Bloomberg, MTI

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] többek között a komáromi gyár bezárása révén 2000 magyartól. Az eseményről a napokban  mi is hírt adtunk. Az egykor jobb napokat megélt Nokia mostmár végérvényesen letaszított lett a […]

Vélemény, hozzászólás?