13.000 évnyi elvesztegetett idő

Szerző:

sam1A Samsung megbízásából készült felmérés szerint az európaiak évente egy teljes hetet töltenek ingázással. A Samsung megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint az európaiak átlagosan 45 percet töltenek naponta munkába járással, ami évente 180 órát jelent, vagyis egy teljes hetet vesztegetnek el a lakóhelyük és a munkahelyük közötti ingázással. Holott a tömegközlekedés monotonitásából adódóan és a modern technológiai eszközöknek köszönhetően az utazásra fordított időt könnyedén hasznos időtöltéssé változtathatják.

Európában nap mint nap emberek milliói indulnak el reggelente munkába, ám a hideg, téli hónapok és a lehangoló időjárás beköszöntével az ingázás sokak számára kellemetlen élménnyé, unalmas időtöltéssé válik. A Samsung felmérése rávilágított arra, hogy az európaiak átlagosan 45 percet pazarolnak el naponta életükből az otthonuk és munkahelyük közötti utazással, ami évente 180 órát, vagyis egy teljes hetet ölel fel. Mivel szinte minden második ember rendszeresen használja a tömegközlekedést, felmerül a kérdés, hogy mivel töltik az utazásra fordított időt? A kutatás szerint napjainkban a munkába járók különböző szórakoztató aktivitásokkal teszik élvezhetővé a monoton utazásaikat. Az ingázók jelentős része (64%) nyilatkozott úgy, hogy utazásaik során az egyik legnépszerűbb időtöltés a zenehallgatás, de sokan állították azt is, hogy csak nézelődnek (21%), vagy igazából semmit sem csinálnak (15%).sam6

Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója elmondta, hogy „ha egymáshoz adjuk a 150 millió európai ingázásra fordított idejét, akkor meglepő adatokkal szembesülhetünk. Az elpazarolt órák száma gyorsan napokká, évekké, évezredekké válik, a kutatásunk szerint ma ez mintegy 13.000 elpazarolt évet jelent.” Majd hozzátette, hogy az ingázók ma már a 21. századi technológiákban, az okostelefonokban és táblagépekben rejlő lehetőségeket kihasználva sokkal hasznosabban tölthetik idejüket utazásaik során, arról nem is beszélve, hogy így az idő is gyorsabban telik.Samsung Winter Commuters Infographic Hungarian_k

A Galaxy Tab S a jelenleg kapható legvékonyabb és legkönnyebb Samsung táblagép, amely tökéletes megoldást jelent a téli közlekedés kihívásaival szemben. Ez a táblagép a legfejlettebb Super AMOLED kijelző technológiát ötvözi a prémium tartalmak teljes választékával, így valóban minőségi szórakozást, páratlan élményt nyújt a felhasználóknak. A táblagép rendkívül stílusos dizájnjával, praktikus hordozhatóságával, lenyűgöző színvilágával mindenkit elvarázsol a szürke reggeleken, használat közben pedig teljesen megfeledkezhetünk az olyan utazással járó kellemetlenségekről, mint a járatok késése, a tömeg, vagy akár a tolakodó, olykor hangoskodó utasok.

A kutatásról

A felmérést a One Poll független piackutató cég végezte 2014. november 6-18. között Európa 12  országában (az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Németországban, Portugáliában, Romániában, Ausztriában, Görögországban, Olaszországban, Belgiumban, Lengyelországban, Hollandiában és Svájcban) 7500 fő bevonásával.

Vélemény, hozzászólás?